Categories
Agenda

Porco Rosso, a la televisió catalana

Una doble reemissió a la televisió catalana de Porco Rosso,del millor cinema d’animació programat pel diumenge 24 a les 15:40 al Super 3 i divendres 29 de juny a les 23:05 al 3XL.

Porco Rosso, dirigida fa 20 anys per Hayao Miyazaki, mostra la passió del mestre pels avions en una aventura marca Ghibli  ambientada a Europa, a una Itàlia feixista de la post-guerra.

.

Porco Rosso és obra de Hayao Miyazaki, director de filmografia tan destacada com Nausicaä de la vall del vent, El castell en el cel, El meu veí Totoro, Kiki, l’aprenent de bruixa, Princesa Mononoke, El viatge de Chihiro, El castell ambulant o Ponyo al penya-segat.

.
Porco Rosso
Kurenai no buta

Direcció: Hayao Miyazaki
Guió: Hayao Miyazaki, basat en el seu còmic
Música: Joe Hisaishi
Producció: Tokuma Shote Publishing, Japan Airlines i Nippon TV
Any: 1992
Durada: 89 minuts

Marco Porcellino, més conegut com Porco Rosso, és un heroi solitari que sobrevola el Mar Adriàtic, entre Itàlia i els Balcans, combatent contra els pirates de l’aire.

Ex-combatent de la Primera Guerra Mundial convertit en un porc per una estranya maledicció; en Porco és un pilot decepcionat amb la humanitat fins que coneix a la Fio i descobreix que encara queden persones bones… serà a temps en Porco de tornar a ser l’home que era?

Doblada en català, des dels anys 90, i amb una edició en DVD en  un disc, caixa metàl·lica amb àudio en català, euskera, castellà i japonès, subtítols en castellà; distribuïda per Aurum Producciones.

   I la següent serà…? 

El cinema és protagonista durant les sobretaules del dissabte i diumenge a les 15:40 amb l’emissió d’una pel·lícula. Durant aquest estiu a Super3 també faran:
“El castell al cel”, “El castell ambulant” o “Murmuris del cor”

Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *