Categories
Notícies

Inauguració de la Tokyo SkyTree

La torre vista des del districte de Sumida (febrer 2012).

Avui, 22 de maig, s’ha obert al públic la Tokyo SkyTree a la capital nipona, que s’ha convertit en la torre més alta del Japó i en la torre de telecomunicacions més alta del món, reconeguda pels Rècords Guinness el 17 de novembre del 2011. L’estructura, situada al districte de Sumida, molt proper a Asakusa, medeix 634 m d’alçada i està equipada amb les últimes tecnologies per esmorteir l’impacte de sismes. La seva construcció ha costat uns 60.000 milions de iens (uns 583 milions d’euros).

 

 

Així doncs, la Tokyo Sky Tree ha desvancat a la Torre de Tokyo, de 333 m, com a torre més alta del país i s’ha convertit en l’última gran atracció turística de de la capital nipona. Disposa d’un mirador situat als 350 m d’alçada, anomenat “Tembo Deck” on també s’hi poden trobar restaurants i botigues, i d’un segon mirador, situat a 450 m d’alçada, anomenat “Tembo Galleria“, que permetrà segurament si el temps hi acompanya veure el Mont Fuji, igual com succeïa a l’antiga Edo (actual Tokyo). El preu per accedir a aquestes privilegiades vistes (preus per adult) és de 2000 iens (uns 20 euros) per al primer mirador, i 1000 més (10 euros més) per al segon. Els emperadors del Japó, Akihito i Michiko, ja van visitar-la el passat 26 d’abril acompanyats del president de l’empresa de ferrocarrils Tobu, propietària de la torre.

Vista des del barri d'Asakusa, junt amb l'emblemàtic edifici de la Cervesa Asahi (febrer 2012).

En el disseny de la Tokyo SkyTree s’ha cuidat molt els detalls. Per exemple, el seu color extern és el “Blanc Skytree”, un color resultant del to més clar del tradicional blau indigo japonès (anyil), alhora que replica la tècnica dels tenyidors que empraven aquest colorant. Així doncs, intenta connectar amb el llegat dels artesans tradicionals nipons que habitaven a la zona propera a la torre. En quant a la il·luminació nocturna, trobem presència de dos colors. Un color blau pàlid que il·lumina l’eix de la torre i simbolitza el riu Sumida, mentre que un color morat a l’exterior de l’estructura metàl·lica  representa l’antiga ciutat d’Edo que es va convertir el en la capital del país i va canviar el seu nom l’any 1868 pel de Tokyo.

Els tiquets per visitar la torre el mateix dia de la seva compra estaran disponibles al mateix edifici a partir de l’11 de juliol. Si teniu intenció de pujar-hi abans d’aquesta data, ho tindreu una mica complicat a no ser que localitzeu alguna agència japonesa que organitzi visites a la torre. La compra d’entrades anticipades només es pot fer per internet, i els textos estan només disponibles en japonès. A més, només accepten pagaments amb targetes expedides al Japó. Haureu de tenir una mica de paciència i esperar que passi el boom de visites previst per als primers mesos.

Vista del Parc Ueno amb la torre al fons (febrer 2012).

 

Podeu trobar molta més informació sobre la torre aquí (en anglès).
Per cert, si visiteu la torre i ens en voleu enviar fotos, estaríem encantats! Mentrestant, us deixem amb aquesta galeria del “The Telegraph“, on podreu veure imatges de l’interior i l’exterior de la Tokyo SkyTree.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *