Categories
Història Notícies

Sam il jol 삼일절

El dia 1 de març és festa a corea del sud. Es celebra que un dia com aquest del 1919, el poble coreà , que es trobava sota el jou colonial japonès, va sortir al carrer tot fent onejar la seva bandera demostrant el seu desig d’independència. La protesta del poble va ser pacifica, però la represàlia dels japonesos no.

Les relacions entre aquets dos països veïns no sempre han estat bones. De fet al 1910 Japó es trobava en ple auge expansionista i va colonitzar formalment el país, que es trobava en inferioritat militar respecte l’exèrcit japonès. Així el dia 1 de març del 1919 es considera com el despertar reivindicatiu del poble coreà i com a tal es rememora cada any.

Una heroïna…

Degut a la seva entrega per la causa coreana, es recorda a Yukoansuk (유관숙). Ella va ser una dona que va sortir al carrer, com tantes d’altres, que va ser arrestada pels japonesos i torturada per les seves idees. Va morir a la presó al 28 de setembre del mateix 1919. A Seúl es pot visitar el seu museu memorial.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *