Categories
Entrevistes Novetats manganime: còmic i DVD Reportatges Saló del Manga Hospitalet

Trobada amb Keiichi Hara

Keiichi Hara és un director d’animació que va aconseguir guanyar-se el seu públic amb les pel·lícules de Doraemon i Shin-chan. Gràcies a aquests treballs li van oferir l’oportunitat de debutar com a director independent i ens va deleitar sorprendre amb les pel·lícules El verano de Coo i més tard amb Colorful.

Durant el Saló del Manga 2011, Keiichi Hara va asssistir a una trobada on els fans van poder fer les preguntes que volien. La Marta (gràcies!) ens ha enviat un petit resum de la trobada amb Keiichi Hara:

 .

Durant el seu pas al Saló, Keiichi Hara, director i guionista entranyable de pel·lícules d’animació, va dedicar una estona a firmar autògrafs als seus aficionats, a més d’obsequiar-los amb unes làmines de les seves pel·lícules.
Pels que amb això no en tenien prou, el diumenge hi va haver una trobada on els fans, podien fer totes les preguntes que volguèssin.

Aquí teniu un petit resum de la trobada amb Keiichi Hara:

Saló del Manga 2011 – zonajaponesa.com

Keiichi Hara va debutar com a director el 1984 amb Doraemon. Però va obtenir renom entre els aficionats a l’anime quan va dirigir les pel·lícules de Shin-chan a l’illa del tresor (1994)Shin-chan aventures a Henderland (1996), Shin-chan a la recerca de les boles perdues (1997) o Shin-chan Operació Rescat (1998).
Editades al nostre país en DVD per Luk Internacional.

· Com va crear-se un episodi especial de Shin-chan a Barcelona?

Keiichi Hara va estar treballant en les sèries i pel·lícules de Shin-chan i Doraemon. En un dels episodis de Shin-chan, el protagonista i la seva família venen de vacances a Barcelona. [especial projectat a la Nit Manga 5]
Per què? fa uns anys – quan s’emetia la sèrie al K3 – Keiichi Hara va fer una visita a Barcelona i li van demanar que si li era possible fes venir Shin-chan ‘a les nostres terres’ i Keiichi ho va prometre.
Així que una vegada va tornar al Japó va complir amb la seva promesa.

.

· El primer film com a director independent va ser El verano de Coo (2007):

Aquesta pel·lícula era el somni de Keiichi Hara. Molt abans que a les pantalles del cinema arribes E.T. (1982) ell ja somiava poder donar vida a aquesta història.

Koichi és un estudiant que viu en un barri de Tòquio. Un dia recull una pedra que resultarà ser la closca d’un nadó “kappa”, el qual li posarà de nom, Coo. A partir d’aquí començaran a viure en família i entre els dos sorgirà una bona amistat.
Però Coo, no aconseguirà adaptar-se al nou ambient de Tòquio i els dos amics iniciaran la recerca de la família de Coo.

I per què un “kappa”?

La resposta és que els “kappa” són uns éssers de la mitologia japonesa. Encara avui en dia, alguns japonesos creuen en la seva existència, també hi ha persones que creuen que han vist un kappa, fins i tot diuen que són pervertits i pots trobar-los als lavabos de les noies espiant -les.
A més a més, hi ha algun temple japonès que guarda el fòssil del què podria ser una part d’un kappa.
Keiichi Hara va visitar un d’aquests temples per veure el què podria ser el fòssil d’un braç d’un kappa i fins i tot va creure que realment podria ser cert. Per aquest motiu que a la pel·lícula en Coo troba el braç del seu pare.

A quin públic va dirigida?

Quan Keiichi Hara va portar a terme aquesta pel·lícula d’animació, no es va plantejar mai a quin tipus de públic la dirigia (infantil o adult), de fet només pensava que aquest havia estat el seu somni i només va enfocar a realitzar-lo.

Ell mateix va afirmar: “aquesta és una pel·lícula dirigida a mi mateix”.

ANÀLISIS web: El verano de Coo

.

· Colorful (2010):

Keiichi Hara després de llegir la novel·la original de l’escriptor Eto Mori, va trobar nova inspiració i es va engrescar a portar Colorful a la gran pantalla.

Aquest cop ens sorprenia amb una altre gran història: la d’una ànima que quan arriba al cel guanya la loteria: el premi consisteix en que pot retornar a la vida en el cos d’una altra persona. Però hi ha una condició, ha de descobrir com va morir el cos que ara posseirà.
Així que el protagonista retornarà a la vida sense rècords, amb una nova família i una missió per complir.

Durant el Saló del Manga 2011 va presentar el seu particular Colorful, que edita en DVD i Blu-Ray la distribuïdora Selecta Visión.

.

El seus films són comparables a algunes de les pel·lícules de l’estudi Ghibli i per això la pregunta:

· Creus que has rebut influència de Hayao Miyazaki?

Afirma que “alguna influència sí, ja que he vist totes les seves pel·lícules, però crec que no segueixo el seu estil.
De fet, totes les seves pel·lícules estan situades en ambients occidentals i jo desitjava fer pel·lícules en un ambient japonès.
Quan vaig anar al cinema per veure El meu veí Totoro (1988) vaig pensar “Ostres, en Miyazaki se m’ha avançat! I a més, ha fet una pel·lícula estupenda!.

“El meu objectiu és crear històries que passin a la vida quotidiana i a la vida real, on a vegades pot haver-hi algun miracle. A les meves pel·lícules no hi ha tants elements fantàstics com a les pel·lícules de Miyazaki”.

El seu estil recorda més a les pel·lícules de Isao Takahata (La tomba de les lluernes, Pompoko) per la història quotidiana centrada al Japó actual i amb la màgia implícita de trets de la cultura i mitologia nipona.

· Estàs treballant en un nou projecte?

“Em fa una mica de vergonya reconèixer, perquè fa dos anys des de que vaig dirigir Colorful, i per ara no tinc cap projecte nou”.

.

Aquest és un resum de la trobada de Keiichi Hara al Saló del Manga. On vam poder descobrir a una persona que li agrada mostrar al seu públic històries que també li aporten alguna cosa.

I que realment amb les seves dues últimes pel·lícules ens ha mostrat una nova faceta a l’hora de dirigir, on es capaç de mostrar un Japó actual, amb la seva realitat bona i de vegades no tan bona i, poden passar petits miracles o una mica de màgia.

Històries amb personatges entranyables, que es fan estimar. I que a part de fer-te riure és capaç de fer-nos plorar.
Així esperem que aviat ens sorprengui amb una altra història!

.

NOVETATS

Selecta Visión web i facebook

Al Saló del Manga 2011:

Colorful, la pel·lícula DVD – 2 discs – 11,99€
Colorful, la pel·lícula Combo DVD i Bluray – 17,99€

NOVEMBRE

HighSchool of the Dead vol.2 DVD – 4 episodis – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà- 11,99€
HighSchool of the Dead
vol.2 Combo BluRay i DVD – 4 episodis – 19,99€

El Verano de Coo pel·lícula Combo DVD + BluRay – 19,99€

Serial Experiments Lain Ed. Integral en 3 DVDs – sèrie completa de 13 episodis – 19,99€

Saint Seiya.The Lost Canvas Temporada 2 Vol. 1 DVD – 4 episodis – 14,99€
Saint Seiya.The Lost Canvas Temporada 2 Vol. 2
BluRay + DVD – 4 episodis – 24,99€

Saint Seiya. Hades Infierno Vol.3 DVD – 14,99€

.

A partir del 13 de DESEMBRE

HighSchool of the Dead vol.3 DVD – 4 episodis – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà- 11,99€
HighSchool of the Dead
vol.3 Combo BluRay i DVD – 4 episodis – 19,99€

Saint Seiya The Lost Canvas Temporada 2 DVD Vol. 3 – 4 episodis – 14,99€
Saint Seiya The Lost Canvas Temporada 2
Combo DVD + BluRay Vol. 3– 4 episodis – 24,99€

Moribito Ed. Integral en 3 DVDs – sèrie completa de 26 episodis – 19,99€

Reportatges relacionats:

Novetats Saló Manga 2011 DVD i BR de Selecta Visión

6 respostes a “Trobada amb Keiichi Hara”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *