Categories
Agenda Saló del Manga Hospitalet

XVII Saló del Manga 2011

El Saló del Manga es celebra des del 1995, va començar a l’estació de França de Barcelona per continuar les següents edicions a La Farga de l’Hospitalet, la dissetena edició del Saló del Manga 2011 tindrà lloc del dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre als tres recintes de L’Hospitalet de Llobregat.

Aquest any serà l’ últim a La Farga, el 2012 comença una nova etapa a la Fira de Barcelona.
La 17a edició gira al voltant dels samurais i com han estat reflectits en el manga, l’anime i el cinema.

El cartell és obra del dibuixant madrileny Juan Álvarez Carrasco, que ha estudiat il·lustració i disseny gràfic.

.

AVANÇ DE PROGRAMACIÓ

L’exposició Samurais de paper realitzarà un recorregut sobre alguns dels còmics manga dibuixats per autors no japonesos que millor han retratat la vida d’aquests personatges. L’exposició comptarà, a més d’un espai dedicat als animes sobre samurais, amb pàgines originals i il·lustracions de Hiroshi Hirata, considerat com un dels mangakas que millor i amb major rigor ha reflectit la vida dels samurais. L’autor serà un dels convidats estrella del Saló del Manga.

També estarà present Kazue Kato, autora de Blue Exorcist, un dels manga que editarà Norma Ed. com a novetat del Saló 2011. L’organització està pendent de tancar en les pròximes setmanes la participació d’altres destacats autors.

De les activitats paral·leles que es desenvolupen fora del recinte del Saló destaquen les que tindran lloc a Casa Àsia, on tindrem l’ocasió de gaudir amb una selecció de set llargmetratges que han adaptat diferents tipus de mangas. Sota el títol Japan Cult IV: «Manga-Eiga: del manga al cinema», ens acostarem el paradís dels otakus i els amants del cinema japonès.
També a Casa Àsia, amb la col·laboració de la Fundación Japó es podrà veure l’exposició «El Japó: paradís de les mascotes», una mostra que situa als diferents protagonistes del Manga i l’anime com un dels aspectes principals de la cultura japonesa.

 

.

CONVIDATS

Hiroshi Hirata (Shizoka, 1937)

Hirata és pura història viva del còmic japonès, és considerat un dels majors mestres del gènere jidai-geki o, històries de samurais. Impecable guió i impressionant grafisme, deixen impressionat al lector amb les seves dures, però alhora realistes, descripcions de la vida dels braus guerrers japonesos del període feudal, els samurais.

A part d’autor de còmic, Hirata destaca també per ser un veritable mestre de l’art de la cal·ligrafia japonesa; potser la seva obra més famosa en aquest sentit sigui el logotip japonès d’Akira, l’ obra de Katsuhiro Otomo. Héroes anónimos, Relatos insólitos de samuráis, Promesas rotas, Orgullo de samurái i La rebelión del emblema són obres de l’autor publicades per Ediciones Glénat.

Kazue Kato (Tokio, 1980)

Aquesta autora, va guanyar amb tan sol 19 anys la 59ª edició del prestigiós premi Tezuka amb l’obra Boku to Usagi, que es va publicar en l’edició d’estiu de la revista Akamaru Jump, una edició especial de la revista setmanal Shonen Jump que es publica tres vegades a l’any.
El 2009 publica el primer capítol de Blue Exorcist, la popularitat propícia que, a l’abril de 2011 s’emeti amb gran èxit el primer capítol de l’adaptació animada. Blue Exorcist s’edita al Saló per Norma Editorial.

Des del seu debut, l’autora sempre ha fet servir el dibuix d’un conillet per a retratar-se (sobretot en els comentaris amb als seus lectors), i amb freqüència usa aquest concepte en el títol dels seus treballs.

.

.

Dades tècniques

XVII SALÓ DEL MANGA – L’Hospitalet de Llobregat.

Dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre de 2011.

Tres espais: La Farga, Poliesportiu del Centre i Auditori Barradas

Horaris:

Dies 29, 30 i 31 ‘octubre de 10 a 21h
Dimarts 1 de novembre: de 1o a 20h

Entrades* :

6€; General i venda anticipada a El Corte Inglés i Servicaixa o a les taquilles del Saló a La Farga.

4€; amb Carnet Jove, Carnet +25, Carnet TR3S C

2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló.

Gratis; el dissabte 29 dilluns 31,els visitants que vinguin disfressats de personatges manga, anime o videojocs.
La caracterització cal que sigui integral.

* Vàlida únicament per a una persona i un dia.

Com arribar,

Metro: Línea 1. Parades Rambla Just Oliveras / Avinguda Carrilet
Renfe: L’Hospitalet de Llobregat
FFCC: L’Hospitalet de Llobregat
Bus: L10, L12, L14, L15, L52, L82, L85, L’H1, L’H2
Cotxe: Ronda de Dalt. Sortida 14

Més informació: FICOMIC

 

7 respostes a “XVII Saló del Manga 2011”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *