Categories
Notícies

Yoshihiko Noda, nou Primer Ministre japonès

El Parlament nipó va escollir ahir Yoshihiko Noda, fins ara Ministre de Finances, per rellevar Naoto Kan, que va dimitir el passat divendres, com a Primer Ministre del país. La seva primera tasca com a nou cap del Govern japonès és escollir el nou Gabinet. Sembla ser que l’anunciarà aquest proper divendres.

.

Yoshihiko Noda és també el president del seu partit polític, el Partit Democràtic, que governa el país en majoria. El Partit Democràtic està patint una greu fractura interna, amb varis grups molt diferenciats en el seu sí, que n’inestabilitzen el seu conjunt. Ho demostra el fet que  en aquesta darrera elecció del Primer Ministre competissin fins a 5 aspirants. Per restablir la unitat, Noda ha proposat que la cúpula directiva del partit (els càrrecs més propers al seu) estiguin ocupats per membres d’aquestes diferents faccions, proposta que ha estat molt ben acollida. Per posar un exemple, ha nomenat Seiji Maehara (un dels altres 4 aspirants a Primer Ministre) com a cap polític del partit.

Divendres sabrem si aplica aquesta mateixa filosofia a l’hora d’escollir els membres del Gabinet, o en altres paraules, els Ministres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *