Categories
Notícies

Naoto Kan dimiteix

Divendres passat es coneixia la notícia que  Naoto Kan dimitia al capdavant de la seva formació política, el Partit Democràtic, i també com a Primer Ministre japonès, després de poc més d’un any exercint aquest càrrec. Els motius que l’han empès a prendre aquesta decisió: les crítiques per la seva gestió de la crisi nuclear de Fukushima. Demà dilluns s’escollirà el seu successor.

.

Entre els noms que més més es postulen a l’hora de seguir el relleu de Kan, destaquen els de Seiji Maehara, antic ministre d’Afers Exteriors; el de Yoshihiko Noda, actual Ministre de Finances; Banri Kaieda, actual Ministre d’Economia, Comerç e Indústria i Ministre de Contramesures econòmiques de l’Incident Nuclear; Michihiko Kano, actual Ministre d’Agricultura, Silvicultura i Pesca; I finalment Sumio Mabuchi, antic Ministre de Sòl, Infraestructura, Tranport i Turisme.

Naoto Kan dimiteix, tal com va prometre el passat mes de juny, després que el Parlament aprovés recentment dues lleis que impulsessin la reconstrucció de Fukushima.

Tal com us havíem comentat el dia que Naoto Kan celebrava el seu primer any al capdavant de l’Executiu japonès (podeu recordar-ho aquí), des del 2006, any en què dimitir Jun’ichirô Koizumi després de 5 anys seguits al càrrec, el Japó ha tingut 5 Primers Ministres i el pròxim, que s’escollirà demà dilluns i serà doncs el sisè, ja desperta intrigues entre la població japonesa, que no té clar quant aguantarà al capdavant d’un país sacsejat pel terratrèmol, el tsunami, i les crisis nuclear i econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *