Categories
Reportatges Saló del Manga Hospitalet

Presentació de Norma + pròximes novetats

La Cristina ens envià una crònica comentada sobre la presentació de les novetats de Norma al XVI Saló del Manga; aprofitem per parlar de les novetats de desembre i previstes pel 2011.

Com és natural, Norma va donar gran importància a Bakuman, la nova obra dels autors de Death Note.

,

Per a l’editorial va ser tota una sorpresa que Shonen Jump, l’editorial que publica el manga de Bakuman, els hi concedís la llicència d’aquesta obra tan esperada, ja que feia molts anys que no havien treballat junts. Però potser això és el principi d’una llarga amistat: els japonesos han quedat molt satisfets amb la publicitat que Norma ha donat a aquest manga i amb la magnífica traducció de Marc Bernabé.

La política de vendes de Norma s’està adaptant a la crisi (no, no baixen preus) i, a partir de gener, moltes de les seves sèries passaran a bimestrals per a donar més possibilitats als lectors de seguir vàries col·leccions. Això afectarà a Bakuman, Soul Eater i Fairy Tail.

Òbviament això també repercutirà en les sèries: evitaran les apostes arriscades; entre elles, treure material en català. Procuraran no haver de tallar cap col·lecció.

No oblidem que Norma va convidar a Kayono al Saló. Aquesta mangaka va estar signant i fent dibuixos per als seus lectors. Hi ha un pack especial de Cazadora de espíritus i Princesa Hanaoka, les seves dues novetats i amb un regal.
També tenen promoció Soul Eater i Bakuman, amb el clàssic cofre amb el primer volum i un detall en el segon.

De ¡Yotsuba! ha aparegut el número 9 i es reeditaran els primers volums.

Per fi Sadamoto ens ha ofert el 12è tom d‘Evangelion. Com el format Prestigio ja no tenia vendes, ha estat cancel·lat.

Com a novetat del Saló, han editat School Rumble Z, que és un spin-off d’un sol volum de la sèrie , compost per històries curtes.
També ha aparegut I love Tokyo, una obra comprada directament als francesos (però d’autores catalanes) que parla de noies apassionades per la moda i els nois.
Com de Black Lagoon i Kobato han atrapat l’edició japonesa, sortiran de forma aperiòdica.

REPORTATGE Novetats Saló Manga 2010

Encara que el segon llibre d’il·lustracions de Tsubasa Reservoir Chronicle de Clamp era una novetat per al mes següent, en el Saló ja van tenir uns quants exemplars a la venda. Pel desembre sortirà la primera guia de personatges de Tsubasa, la segona guia serà per al Saló del Còmic i la darrera dependrà de quan s’editi al Japó.

Respecte a les novetats per al 2011, arribaràn a l’abril i al Saló del Còmic: el número 21 Del cielo al infierno, .hack.Link i noves minisèries de Zelda. Aquestes minisèries es publicaran de forma que surtin simultàniament el número 1 i 2, per qui les vulgui comprar completes el mateix mes.

Per als seguidors de Fullmetal Alchemist, informa que el número 26 sortirà per al Saló del Còmic i el 27 dependrà de quan surti al Japó. Com no saben la quantitat de pàgines, el tercer cofre de la col·lecció sortirà amb el darrer volum.

També es publicarà el segon artbook de Fullmetal Alchemist, però no dóna cap data ja que els costa aconseguir material de bona qualitat per a fer-lo.

També a l’Abril arribarà alguna novetat de CLAMP;
Drifters
de l’autor de Hellsing
i Monster Hunter Orage de Hiro Mashima -autor de Fairy Tail– i amb un cofre de regal..

Respecte als concursos de manga, aquest any s’ha editat l’obra guanyadora de l”any passat, Baba, i s’ha presentat la guanyadora de la 5ª edició. Es tracta de Pechanko!!, una història on es parla de la relació d’un noi europeu que només desitja viure al Japó i tenir amics japonesos i, un noi japonès que no vol saber res d’ell, ja que no sent cap afició pel manganime i està fart de la seva pròpia cultura. S’editarà el Saló del Manga de 2011.

.

Per als qui han vist la nova edició de Clover i s’han sorprés que sigui de Glénat, Norma admet que, fa uns anys, van rebre l’oferta de comprar els drets de Clover però, com tenien moltes sèries de Clamp obertes i encara estava en el mercat l’edició de Mangaline, van refusar-la.

A l’eterna pregunta de si editarien Sailor Moon, la tenen en estudi i voldrien publicar-la, però donen prioritat a sèries més actuals.

.

Un dels problemes a l’hora de publicar manga, segons els editors de Norma, és el temps que passa des de que demanen els drets al Japó i els hi concedeixen, ja que l’interès dels lectors pot minvar i la fàcil cerca per internet d’aquests materials pot fer que sèries molt demanades després no es venguin.

A Norma procuren publicar les pàgines que originàriament són a color, però no sempre és possible. Apart de ser més car de produir, de vegades els japonesos es reserven aquests materials en color per a d’altres obres (llibres d’il·lustracions, revistes…) i, per tant, s’han de deixar en blanc i negre.

En resum, algunes novetats molt demanades i de les millors qualitats de publicació al mercat del manga.

NOVETATS DESEMBRE

A partir del 19 de novembre,

Tsubasa Reservoir Chronicle guía 1 de CLAMP – de 2 volums – 9,95€

¡Descubre todos los detalles secretos de Tsubasa en esta primera guía oficial!
Durante los 28 volúmenes de Tsubasa Reservoir Chronicle , Xiaolang, Sakura y sus compañeros de viaje se adentraron en innumerables mundos, donde conocieron a los personajes más variopintos y vivieron todo tipo de aventuras.

Bakuman 2 de Takeshi Obata & Tsugumi Ohba – 10 toms, oberta – 7,50€
Soul Eater 3 d’ Atsushi Okubo – 17 toms, oberta – 7,50€
La Leyenda de Son Goku 3 de Osamu Tezuka – 4 toms – Trimestral – 9,95€
Academia NeoGénesis Evangelion: Apocalipsis 3 de Gainax, Khara & MingMing – 4 toms – 8€
Hero Tales 4
de Hiromu Arakawa – 4 toms, oberta – Aperiòdica – 7,50€Eres mi Mascota 6 de Yayoi Ogawa – 14 toms – 7,50€
La Melodía de las Estrellas 7 de Natsuki Takaya – 9 toms, oberta – 7,50€
Trinity Blood 12 de Kiyo Kyujyo & Sunao Yoshida – 12 toms – 7,50€
Fairy Tail 17 de Hiro Mashima – 22 toms, oberta – Mensual – 7,50€
Love Junkies 22 de Kyo Hatsuki – 24 toms – 9€

Algunes NOVETATS PREVISTES 2011

— Febrer
xxxHOLiC 17 (de 18) de CLAMP

— Març
Hunter Monster Orage 1 (de 4)
The Legend of Zelda: Oracle of Seasons
The Legend of Zelda: Oracle of Ages

— Abril
The Legend of Zelda: Tour Swords 1 (de 2)
Del cielo al infierno 21 (de 21)
Fullmetal Alchemist 26 (de 27)

— Saló del Còmic de Barcelona
Drifters 1
.hack/Link. 1 (de 3)
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Tsubasa Reservoir Chronicle guía 2 de CLAMP
Warcraft Dragones de Terrallende 2 (de 3)
Keroro 21 (de 21)

— Saló del Manga 2011
Pechanko!!

Saber més: Norma Editorial

..

Pròximes cròniques comentades: presentació de les novetats de Glénat i Planeta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *