Categories
Agenda Reportatges Saló del Manga Hospitalet

XVI Saló del Manga

La setzena edició del Saló del Manga 2010 tindrà lloc del divendres 29 d’octubre al dilluns 1 de novembre a tres recintes de L’Hospitalet de Llobregat.
Els convidats japonesos d’enguany -confirmats per l’organització fins avui- són els mangakes Izumi Matsumoto (Kimagure Orange Road), Kayono (shojô), Hideshi Hino (seinen de terror); el director de cinema Takashi Shimizu (La Maldición) o la cantant de pop-rock Yuuki.

Des de Japanzone continuarem informant de les darres notícies i oferirem uns reportatges amb totes les novetats manga del Saló.

.

Convidats

IZUMI MATSUMOTO,
Una llegenda del manga amb Kimagure Orange Road (popularment coneguda com KOR), shonen publicat originalment entre 1984 i 1988, va ser adaptat en una sèrie d’anime; que narra el triangle amorós entre tres estudiants. Una divertida comèdia romàntica juvenil que va aconseguir atreure l’interès de tota una generació envers el manga.
L’editorial Glénat, edita el volum 10 [últim] de KOR com a novetat en català del Saló.

KAYONO,

Autora que ha revolucionat el shojo manga a l’introduir un lleu contingut eròtic a la seva obra. Es va donar a conèixer al nostre país gràcies a Royal SeventeenBuscando al hombre ideal, Lovenista publicades per Norma Editorial. Com a novetat del Saló es presenta Cazadora de espíritus (2 toms) i Princesa Hanaka (volum únic).

HIDESHI HINO,

Un dels referents del manga de terror actual amb una extensa obra publicada per La Cúpula, recentment amb Historias de la Máscara i Noches de Zipango.
L’autor va visitar el Saló del Manga 2007.

TAKASHI SHIMIZU, ha hagut de cancel·lar la visita
Director de cinema i tot un referent en el gènere de terror conegut per la saga de pel·lícules de La Maldición (Ju-on) i l’adapatació de La maldición als Estats Units produïda per Sam Raimi. Convidat amb la col·laboració de la Fundación Japón.

ExposicióManga de por

Que relaciona el terror japonès amb el manga, l’anime i el cinema. Un repàs amb pàgines originals de Hideshi Hino a la tradició visual japonesa del món del terror, donant un pes específic al manga, però sense oblidar altres manifestacions, com la tradició pictòrica, l’anime o l’horror al cinema.

.

YUUKI,
Jove cantant i estrella del J-Pop que combina temes amb molt ritme i d’altres més melòdics.

Videoclips de Yuuki:

Actuaciódissabte 30 a les 18:15 a l’escenari on interpretarà cançons del seu repertori de música d’estil pop-rock com Go way, Rocket Dash, Lily o Issho Seishum.
Firmar CDsdivendres 29 i dissabte 30 a La Farga.

a

Dades tècniques

XVI SALÓ DEL MANGA – L’Hospitalet de Llobregat.
Divendres 29 d’octubre al dilluns 1 de novembre de 2010.

Tres espais: La Farga, Poliesportiu del Centre i Auditori Barradas

Horaris:
Divendres 29 i dissabte 30,  de 10:00 a 21:00h
diumenge 31 i dilluns 1, de 10:00 a 20:00h

Entrades* :

  • 6€; General venda anticipada a El Corte Inglés i Servicaixa o a les taquilles del Saló
  • 4€; amb Carnet Jove, Carnet +25, Carnet TR3S C
  • 2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló.
  • Gratis; el divendres 29, els visitants disfressats de personatges manga, anime o videojocs. La caracterització cal que sigui integral.

*un manga gratis amb cada entrada (fins a esgotar existències). Vàlida únicament per a una persona i un dia.

Més informació: FICOMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *