Categories
Autors Cultura japonesa Notícies

L’últim adéu de Satoshi Kon

Avui és un dia trist. S’ha confirmat la mort de Satoshi Kon. Conegut per ser el director de les pel·lícules  Perfect Blue, Millennium Actress, Tokyo Godfathers, Paprika i de la sèrie d’animació Paranoia Agent.

Des de Japanzone lamentem profundament la pèrdua d’aquest gran mestre de l’animació.

.

Kyôko Kon, vídua del director, ha escrit a la web oficial del director, Kon’stone:

Satoshi Kon va morir a causa de càncer de pàncrees el 24 d’agost a les 6:20 am. Tenia 46 anys.
El seu funeral es durà a terme només per a familiars.
Respectem i agraïm profundament la seva amabilitat durant la seva vida.

Kon’stone Kon’stone
Kyoko Kon, Director representant.

En record del director, la filmografia completa:

Satoshi Kon és un mestre de l’animació japonesa que utilitzava un estil poc convencional per expressar temes de denúncia social; és el cas de Perfect Blue, un thriller psicològic des de l’òptica humana o Tokyo Godfathers, una entranyable comèdia nadalenca protagonitzada per tres sense sostre.
Al nostre país s’ha editat tota la filmografia i que recomanem tot seguit:

.

Perfect Blue (1997)
Mima és una jove cantant de Cham, un grup d’èxit, ella aspira fer un canvi a la seva carrera i guanyar-se la vida fent d’actriu.
Per aconseguir-ho haurà de canviar la imatge de la dolça canta i superar els obstacles de la fama. Un thriller psicològic on la ficció supera la realitat.

DVD – 1 disc – àudio en castellà, japonès i subtítols en català, castellà –
Distribuïdora: Manga Films

.

Millennium Actress (2001)
Dos periodistes fan una entrevista a una actriu jubilada el dia en què l’empresa on ella triomfà i hi produï pel·lícules durant molt de temps, s’enfonsa.
El més gran dels dos homes recorda amb gran fervor la dona i li té un gran apreci. Una simple entrevista pot arribar a ser d’allò més desconcertant i emocionant. Molt més a l’Anàlisi

DVD – edició integral o col·leccionista – 2 discs – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà-
Distribuïdora: Selecta Visión

.

Tokyo Godfathers (2003)
Tres ‘sense sostre’ de Tòquio troben una nena abandonada la nit de Nadal; després de batejar-la com a Kiyoko decideixen retornar-la als seus pares… però com fer-ho si sols disposen d’una foto?

La noia que ha marxat de casa, l’alcohòlic que va abandonar la família i el transvestit amb molt bon cor que volia ser mare, una família peculiar que aprèn a afrontar el seu futur. L’ aventura farà un canvi important en la seva vida.

DVD – 1 disc – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà i varis –
Distribuïdora: Sony Pictures / Columbia

.

Paprika (2006)
Un psiquiatra ha desenvolupat un mètode de teràpia revolucionari: el ‘PT’. El prototip d’aquesta màquina experimental permet introduir-se a la ment dels pacients per a tractar les seves ansietats.
Un dels models ‘PT’ és robat per espionatge als seus creadors. Paprika inicia una investigació per trobar el criminal dels somnis.
Plena de referències del folklore japonès i sobrecarregats d’imatges per entrar a la pel·lícula i viure-la.

Basada en la novel·la (anàlisis) del mateix títol de l’autor Yasutaka Tsutsui.

DVD / Blu-ray – 1 disc – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà –
Distribuïdora: Sony Pictures / Columbia

.

Paranoia Agent (2004) Sèrie de televisió de 13 episodis.
Tsukiko treballa com a dissenyadora de personatges i ha deixat el llistó ben alt creant al simpàtic gosset Maromi, ara la pressió de l’empresa on treballa recau en la seva nova creació.
Una nit Tsukiko és atacada per una persona amb un bat de bèisbol. Ella no recorda amb claredat l’agressor… qui és en realitat? Una àvia o un nen de primària? tot i els enigmes dos inspectors de polícia intentaran resoldre el cas.

Aquest thriller de misteri va ser una de les sèries de la “Nit Manga 6″; mostra un interessant treball experimental on la ficció i la realitat van agafades de la mà; també tenen importància les relacions humanes, envejes i expectatives en una societat competitiva i atrapada a les exigències del treball.

DVD – edició integral – 2 discs – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà –
Distribuïdora: Selecta Visión

 

.

The Dream Machine (2011)

Era el projecte en que estava treballant i que l’estudi Madhouse conclourà. El director havia definit el film com una “Road Movie”, una fàbula futurista amb robots. Podeu veure la web oficial de Yume Miru Kikai.

.

FINS SEMPRE SENSEI!


40 respostes a “L’últim adéu de Satoshi Kon”

És una mala noticia pel món de l’anime. En Satoshi Kon ha estat un director revolucionari que ha sapigut tractar amplis temes des d’un punt de vista gens convencional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *