Categories
Anàlisis Notícies

20th Century Boys: els nois del segle

En motiu de la marató de 20th Century Boys publiquem un reportatge que vam fer pel llibret de les Nits de cinema oriental , sobre aquesta trilogia de pel·lícules basades en un dels manga més èxitosos de l’última dècada.

Voleu jugar? diumenge 18, 5 de la tarda, CC Remei-Estadi, Vic.

.

Els nois del segle

Parlar de 20th Century Boys és fer referència a un dels millors còmics manga que existeixen. Urasawa és responsable d’obres de qualitat contrastada comMonster, Pluto o Cinturó Negre.  El còmic original, publicat entre els anys 2000 i 2009 a Japó, té una extensió de 22 volums (disponibles a la Biblioteca Joan Triadú de Vic) i una seqüela –21st Century Boys– de 2 toms que posa final a la trama.

A Japó el manga és un fenomen culturalment molt arrelat, no és estrany veure gent al metro o al restaurant fullejant un còmic. Una de les causes d’aquest fet l’hauríem d’anar a buscar després de la Segona Guerra Mundial. Japó, empobrit i sense recursos, va trobar en aquest format un entreteniment assequible per l’època. Personatges com Osamu Tezuka o Shotaro Ishinomori van ser els pioners de l’estil manga i van marcar a tota una generació que esdevindrien els dibuixants d’avui; com el mateix Urasawa.

La varietat i popularitat del manga es veu traduïda en l’edició de revistes gruixudes on cada setmana s’hi poden anar seguint diferents sèries. Només les que tenen èxit i passen un sedàs de popularitat arribaran al format de tom; algunes d’aquestes passaran a sèrie animada (com Bola de drac) i molt poques tindran una adaptació a imatge real amb un pressupost acceptable, com va ser el cas de 20th Century Boys, la qual va despertar una gran expectació.

.

La història

Kenj és un empleat que treballa en una botiga d’alimentació i porta una vida monòtona com qualsevol altre japonès.  A finals de la dècada dels 60, Kenji i els seus amics van inventar-se una història que escriuen al Llibre de les Profecies, on lluiten contra una organització per aconseguir la pau mundial.Passen els anys, els amics ja són adults i comencen a succeir alguns fets que ells van avançar al llibre.

La mort inexplicable d’un amic de la infància i l’aparició del símbol relacionat amb el seu passat inicien un malson al voltant d’una misteriosa organització liderada per un home anomenat “Amigo” (Tomodachi).

Manga

Autor original: Naoki Urasawa
Any: 2000-2008
Número de volums: 22 (20th Century Boys) + 2 (21st Century Boys)
Editorial del manga:  Planeta deAgostini Cómics

.

Pel·lícules

Direcció: Yukihito Tsutsumi
Intèrprets: Toshiaki Karasawa, Etsushi Toyokawa, Takako Tokiwa, Teruyuki Kagawa, Hidehiko Ishizuka
Any: 2008-2009
Durada: 142’, 139’, 156’
Distribuïdora: Media3 Estudio

L’èxit del manga va fer que aquesta història s’adaptès al cinema en una excepcional trilogia. Les pel·lícules són fidels a l’essència del manga mantenint la intriga, el misteri i complexitat de la trama, en un relat de gran maduresa i on apareixen nombrosos personatges excel·lentment caracteritzats del paper a la pantalla.

El visionat de les tres pel·lícules, en marató a les Nits Orientals, és una oportunitat única per gaudir en pantalla gran d’aquesta obra que a finals de 2010 s’editarà en DVD, sota el segell “Winds of Asia” per part de la distribuïdora Mediatres Estudio.

Enllaços en japonès

12 respostes a “20th Century Boys: els nois del segle”

El diumenge 18 vam tenir una gran marató! una triologia pre treure’s el barret!
Felicito a la gent de les nits de cinema oriental.

waaa vaich nari jo tambe quina pasada mes de 6 hores an valgun per disfruta de una mol bona pelicula xD(per sert algu sap on es la foto que ens van fer al final?)

Estic totalment d’acord amb tu, Àlex.

També vaig anar a la marató diumenge, i vaig disfrutar com un nen petit!!
Enhorabona als de les Nits i a JapanZone per la part que us toca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *