Categories
Notícies

7 de maig, Nausicaä als cinemes

Seguint amb la publicació i promoció de la majoria de les pel·lícules del catàleg de l’estudi Ghibli per part d’Aurum.
Ara és el torn d’un dels films més esperats dels darrers anys: “Kaze no tani no Naushika” o el que és el mateix “Nausicaä del Valle del Viento”.

A partir del divendres 7 de maig, i després de 26 anys, arriba la versió definitiva de Nausicaä als cinemes.

.

.

Creada el 1984,  aquesta pel·lícula donà peu a la creació de Ghibli.  Als anys 90 va veure la llum a Espanya ( i Europa) sota el nom de “Los guerreros del viento”,  una desastrosa edició, amb escenes retallades (uns 30 minuts del metratge total) i alguns diàlegs canviats.
Davant d’aquest fet Hayao Miyazaki va negar-se a cedir-ne més els drets. Han calgut molts anys ( i segurament moltes negociacions) per tal que pogués tornar d’una manera digne i com es mereix: una estrena a cinemes ( si bé que força limitada) i una futura edició completa sense cap tipus de retalls.

De moment des d’Aurum s’han confirmat les sales següents :

Barcelona: Icaria i Renoir Les Corts (o Floridablanca)

Madrid: Ideal i Renoir Princesa

De moment no sembla que es puguin ampliar, des d’Aurum comenten que “no disposen de sales i que tampoc poden garantir el temps de permanència. Val més això que res.

“Lo que si podemos asegurar es que por parte de AURUM se hace todo lo posible por mantenerlas en cartel y, sobre todo, por moverlas a lo largo y ancho de la geografía española”.

L’estrena a partir del 7 de maig serà en VOS (japonès subtitulada en castellà).

Les edicions en DVD -a partir del 30 de juny– tindran dues versions: simple d’un disc i caixa metàl·lica de dos discs.

.

Fent una breu esmena a l’argument, direm que adapta als dos primers toms del manga original del mateix Hayao Miyazaki i editats per Planeta de Agostini en 6 volums.
Ens situem en un món post apocalíptic on els humans han de sobreviure lluny de les zones contaminades del planeta i que, malgrat els errors del passat, segueixen cometent guerres i batalles. La Princesa Nausicaä, de la vall del vent, es veurà immersa en els conflictes pel poder de les dues nacions dominants que cerquen les tecnologies que en el passat van destruir el món. Una pel·lícula amb un clar missatge ecologista, de respecte per la naturalesa i confiança cap als humans.

Nausicaä també es va poder veure a Sitges 2002 i a Venècia 2005 en el marc de l’homenatge que es va fer a Hayao Miyazaki, des de Japanzone hi vam poder assistir i no cal dir que recomanem veure la pel·lícula en pantalla gran. El treball artesanal i acurat de l’estudi ja es perfilava en aquesta primera pel·lícula.

Entrades relacionades:

Propostes Descobreix Ghibli (3ª edició)

Aurum presenta: Ghibli 2009/2010

Antologia Ghibli: de Nausicaä a Mononoke

Una resposta a “7 de maig, Nausicaä als cinemes”

Pel meu gust no hi ha res millor que Ghibli al món del Anime.

Vaig tenir la sort de poder gaudir de Totoro a Vic, per part del Cine Club. Llàstima que Nausicaa no arribi fins aquí la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *