Categories
Notícies Novetats manganime: còmic i DVD

Antologia Ghibli: de Nausicaä a Mononoke

Des del 9 d’abril es pot trobar a llibreries i grans superfícies, un títol dirigit als aficionats de Studio Ghibli, a l’animació i el bon cinema: Antología del Studio Ghibli: de Nausicaä a Mononoke (1984-1997) Volum 1, que repassa la primera etapa de l’estudi i les pel·lícules emblemàtiques.

El llibre recull el més destacat dels primers tretze anys d’història d’aquest estudi japonès; coincidint amb el 2010 com l’any que es celebren els 25 anys de l’estudi d’animació Ghibli i Aurum edita el catàleg en DVD.

.

De princesa a princesa

El primer volum del llibre fa un recorregut a una etapa difícil de la història de Ghibli, uns inicis durs i amb contratemps que es van acabar superant, un resum de les pel·lícules, personatges, música, llibres d’il·lustració, marxandatge, un repàs al que es va aconseguir: bons resultats a les taquilles nipones i el reconeixement internacional.

L’autor és Manu Robles, àlies Ackman, un gran coneixedor i informador del món de Ghibli a través de Studio Ghibli Weblog,  un espai web dedicat i especialitzat en tot allò relacionat amb Ghibli i els dos mestres de l’estudi, Miyazaki i Takahata.

Fa un temps, el mateix autor, va difondre un projecte relacionat amb Ghibli, va autoeditar Monográfico Porco Rosso amb una extensa informació sobre la pel·lícula, el manga i moltes altres curiositats. La intenció era informar i també per sondejar l’acceptació i interès a fer més números en el futur..

Tres anys després es publica aquest llibre amb la idea és que si les bones vendes acompanyen al primer volum se’n faci un segon volum repassant la segona etapa de Ghibli, amb El viatge de Chihiro o Ponyo com a protagonistes.

.

Dades tècniques:

Antología del Studio Ghibli: de Nausicaä a Mononoke (1984-1997)  Volum 1
Autor: Manuel Robles
Pàgines: 160 pàgines, Blanc/Negre
Preu: 13,95€
Edita: Dolmen Ediciones
Col·lecció: Manga Books
Distribueix: SD distribuciones

On trobar-lo? Llibreries especialitzades i generalistes, grans superfícies, FNAC

Contingut bàsic del llibre:

Biografías
– Nausicaä del Valle del viento             – Un castillo en el cielo
– Nicky, la aprendiz de bruja                – Mi vecino Totoro
– La tumba de las luciérnagas             – Only yesterday
– Porco Rosso                                     – Puedo escuchar el mar
– Pompoko                                           – Susurros del corazón
– La Princesa Mononoke

Des de Japanzone, recolzem la iniciativa i el recomanem com un bon regal pel dia del llibre.

Articles per saber més:

Propostes Descobreix Ghibli (3ª edició)
Aurum presenta: Ghibli 2009/2010

9 respostes a “Antologia Ghibli: de Nausicaä a Mononoke”

per cert! no se si ho sabeu però el diumenge 25 a les 17;00h projectaran “el meu veí Totoro” (VC) a la filmoteca de catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *