Categories
Notícies Saló del Còmic Barcelona

Saló del Còmic 2010

Un any més- i ja en van sis a la fira de Montjuïc- acollirà el 28è Saló Internacional del Còmic de Barcelona una data al calendari per tots aquells amants del còmic.

Apunteu bé les dades a l’agenda: del dijous 6 al diumenge 9 de maig de 2010, com és habitual, al palau número 8 de la Fira de Barcelona. Fa pocs dies tenir lloc la roda de premsa per presentar la vint-i-vuitena edició del Saló del Còmic. A continuació, un avanç de la seva programació.

.

Un Saló ple d’atractius per a tothom.

El Saló es caracteritza per ser proper al públic encuriosit pel còmic, però també per satisfer a l’aficionat més exigent: exposicions, autors, videojocs i una gran varietat d’estands per presentar novetats seran els ingredients elementals del  certamen. El Saló del Còmic aposta fort amb l’objectiu d’expandir, difondre i reivindicar el còmic com a part de la cultura..

Avanç d’autors convidats

El certamen torna a comptar amb un excepcional llistat d’autors convidats, confirmant la presència de noms com Tardi, Gilbert Shelton, Jeff Smith, Tanino Liberatore i Lewis Trondheim, entre d’altres; i d’autors molt populars entre els lectors de còmics de superherois, com Ethan Van Sciver.

Exposicions

D’altra banda, a l’extens programa d’activitats lúdiques i culturals  destaca la qualitat de les seves exposicions dedicades a Manuel Vázquez, el mític dibuixant de Bruguera que serà interpretat a la gran pantalla per Santiago Segura; la titulada Els ritmes del còmic, consagrada a mostrar els lligams entre la historieta i la música amb originals d’autors clàssics i moderns; o les  il·lustracions originals de El Príncipe Valiente, un dels grans clàssics del còmic nord-americà i obra mestra de Harold Foster.

Països Convidats

Com ja és habitual a les darreres edicions, aquesta any Holanda i Euskadi exposaran una mostra del seu còmic, un important element dinamitzador del món del còmic portant-lo a nous espais de divulgació.
La comunitat basca ocuparà l’espai Euskomik on desenvoluparan diferents activitats al recinte del Saló.

El cartell

Obra d’ Ana Miralles, guanyadora del Gran Premi del Saló 2009 i protagonista d’una de les exposicions del Saló; el cartell número 28 del certàmen es veu a una jove lectora de còmics amb l’ànim de trencar estereotips ja superats.

.

Dades tècniques

28è Saló Internacional del Còmic de Barcelona
del 6 al 9 de maig de 2010

Fira de Barcelona, Palau Número 8 (accés per Avinguda Reina María Cristina. Metro L1 i L3: Espanya; RENFE estació Sants)
El recinte del certamen compta amb uns 19.000 metres quatrats.

Horaris

Dijous 6 i diumenge 9: de 10:00 a 20:00h.
Divendres 7 i dissabte 8: de 10:00 a 21:00 h.

Entrades*

General: 6€.
Venda anticipada a partir del 22 de març a El Corte Inglés i Servicaixa.com
Venda a taquilles del Saló del Còmic

– Amb descompte Carnet Jove i TR3S C: 4€.
Només es vendran a les taquilles del Saló.

– Entrada Grups Escolars: 2€
De venda únicament a les taquilles del Saló del Còmic. L’escola haurà de presentar a les  taquilles una carta del centre on s’especifiqui el nombre d’assistents.

*un còmic gratuït amb cada entrada. Promoció vàlida fins exhaurir les existències. Entrada vàlida únicament per a una persona i un dia.

Organitza i més informació: FICOMIC

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *