Categories
Cultura japonesa Notícies

Japan Weekend III

Un any més el Japan Weekend torna amb força i aposta per un cap de setmana ple de cultura japonesa, videojocs, balls, concerts, tallers… Aquesta edició està organitzada per Jointo i compta amb nombrosos col·laboradors i voluntaris.

Un esdeveniment que s’està convertint, poc a poc, com un punt de referència en el món del manga i l’animació. Tindrà lloc del divendres 12 al diumenge 14 de març, a la sala 92 del palau Sant Jordi.

.

La filosofia segueix igual que els anys anteriors: el protagonista és el visitant. Nombroses oportunitats per interactuar, participar en activitats, veure demostracions i, per suposat, passejar-se pels variats estands de fanzines i associacions i comprar en les parades comercials que algunes botigues i editorials del món del manga anime disposaran.

Sense entrar en el detall dels horaris veiem què hi podem trobar .

Hi hauran varis tornejos com el de Street Fighter IV o el Guitar Hero5, també  tindrem a disposició altres videojocs fora de competició com el dels tambors taiko i el de Para-para.

La cultura japonesa hi serà present en el taller de kitsuke (com posar-se un quimono i no morir en l’intent) i un taller d’origami on aprendrem a fer enginyoses figures de paper seguint les indicacions de Hirotoshi Kikuchi.

L’escenari, de caràcter polivalent, tornarà a ser un protagonista important. Acollirà alguns concerts, com el de White Noise, i els concursos de para para, karaoke i cosplay on els participants podran participar també en l’Eurocosplay.

Tot i que, com hem dit, hi ha programat a l’escenari un taller i exhibició de parapara, els que vulguin anar per lliure disposaran d’un espai concret per practicar: el Parapara Stage. Una fet similar passa amb el karaoke: es disposarà d’una maquina japonesa per tothom que vulgui viure l’experiència de l’autèntic karaoke nipó, sense participar en el concurs de diumenge a la tarda.

Hi hauran varies conferències entre les quals les d’ Alessandra Moura de PortalJapon.com i Manu Guerrero. La primera farà dues xerrades, una de consells per viatjar a Japó i una altra on explicarà les seves experiències en aquest país. Manu Guerrero presentarà les novetats de Selecta Visión i parlarà sobre els super robots. També pot ser molt interessant la trobada que es farà amb professionals del món del manga i l’animació.

Un detall serà la col·locació virtual del temple Kanda d’Akihabara (Tòquio) on, seguint la costum japonesa, es podran posar desitjos; aquests seran traslladats al temple real a finals de mes.

De la mà de Selecta Visión es podrà veure en exclusiva Evangelion 2.0 YOU CAN (NOT) ADVANCE. Les projecccions estan previstes al final de l’horari del japan Weekend el divendres 12 i el dissabte 13; s’habituarà l’escenari per tal de poder gaudir de la pel·lícula en pantalla gran. S’haurà d’adquirir entrada per assistir-hi (veure indicacions a les dades tècniques) i l’aflorament serà limitat a 300 persones. Una oportunitat que val la pena aprofitar. Evangelion 2.0 va tenir molt bona acollida a Sitges’09. Us recomanem el reportatge de Japanzone.

Esperem que algunes de les mancances que van patir l’any passat puguin anar-se millorant, no hi ha res com l’experiència i la constància per aconseguir-ho.

Podeu consultar tot el programa detallat d’activitats a la web oficial.

Dades tècniques:

Lloc: Sala Barcelona 92 del Palau Sant Jordi

Com arribar: Un consell: seguiu a la gent.

Dates i horaris: Del divendres 12 al diumenge 14 de Març

  • Divendres: 16:00 a 21:00
  • Dissabte: 10:00 a 21:00
  • Diumenge: 10:00 a 20:00

Entrades: Tenim vàries opcions de compra:

-Entrada normal: 5€

  • Pot semblar car, però des de la web comenten que no es rep cap subvenció i per tant deixen entendre que no el poden abaixar.

-Entrada anticrisi: 10€

  • Inclou: entrada per un dia + una Serie Completa en DVD+ Tom 1 de Chicho terremoto. Fins a fi d’existències. Les sèries disponibles són del catàleg de Selecta Visión i es tracten de Brain Powerd, Gasaraki (Ed. Coleccionista), Boogie Pop Phantom, Eatman, Ghost in the Shell: El Hombre que Rie, Las Tortugas Ninja.

– Entrada especial evangelion (opció1): 20€.

  • Inclou: Entrada al Japan Weekend + entrada a Evangelion 2.0+ edició especial Evangelion 1.01 ed. Metàlica de col·leccionistes.

– Entrada especial evangelion (opció2): 15€.

  • Inclou: Entrada al Japan Weekend + entrada a Evangelion 2.0+ edició dvd evangelion 1.01 ed.1 disc.

-Entrada especial evangelion (opció3) : 15 €

  • Inclou: Entrada al Japan Weekend + entrada a Evangelion 2.0+ edició dvd de 1 disc de la pel·lícula Evangelion deatht (true)2 o bé “The end of evangelion”.

-L’entrada a Evangelion 2.0 també es podrà adquirir a l’Stand de Selecta Visión durant el dia per només 3€, recordeu, però, que l’aflorament és limitat.

8 respostes a “Japan Weekend III”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *