Categories
Reportatges Sitges Festival de Cinema

Propostes Japanzone: Sitges 2009

eva2.0Com és tradicional, des de Japanzone us recomanem algunes pel·lícules que es troben dins l’apretat programa de la properia edició del Festival de cinema Sitges 2009 -1 al 12 d’Octubre-. Com us podeu imaginar a la selecció hi ha films d’animació i imatge real nipons.

Juntament amb la informació de Sitges 2009 , aquí teniu un recull dels dies, horaris i espais de projecció amb les respectives sinopsis de la web.

Entrades ja a la venda pel Tel-Entrada i oficines de Caixa Catalunya. Us recomanem un total de 14 films més dues presentacions de Selecta Visión que tindràn lloc a l’espai gratuït Brigadoon.

PROJECCIONS RECOMENADES (DIES / HORES / ESPAI):

Genius Party Beyond Divendres 2 / 9:30 i 15:45 / Retiro

Summer Wars Dissabte 3 / 14:15 / Auditori i Diumenge 4 / 16:15 / Retiro

Evangelion 2.0: You can (not) advance Diumenge 4 / 10:00 i 18:30 / Retiro

Musashi Diumenge 4 / 14:30 / Auditori i Dilluns 5 / 12:15 / Retiro

First Squad Dimarts 6 / 10:00 i 20:15 / Retiro

King of Thorn Divendres 9 / 12:15 i 17:00 / Retiro

Oblivion Island Dissabte 3 / 11:45 / Retiro

Yona Yona Penguin Dissabte 10 / 12:45 / Retiro i Diumenge 11 – 10:00 – Retiro

Mi vecino Totoro Diumenge 11 / 12:15 / Retiro

Yatterman Dijous 1 / 14:15 / Auditori; Divendres 2 / 22:45 / Retiro i Divendres 2 / 00:45 / Auditori

Goemon Divendres 2 / 11:15 i 20:15 / Retiro

Crows Zero 2 Divendres 2 / 18:00 / Auditori i Dissabte 3 / 15:45 / Retiro

20th Century Boys: Chapter 2 Dissabte 10 / 09:45 i 16:30 / Retiro

20th Century Boys: Chapter 3 Diumenge 11 / 09:30 i 18:15 / Retiro

Secció Oficial Fantàstic – Competició

Musashi: The Dream of the Last Samurai. Mizuno Nishikubo. Animació, 2009. 72 min.

Diumenge 4 / 14:30 / Auditori i Dilluns 5 / 12:15 / Retiro

MusashiEl venerat Miyamoto Musashi, espadatxí invencible i autor del Llibre dels cinc anells, va ser també un personatge anacrònic, obsedit per la disciplina i l’estratègia.

Després d’anys d’hagiografies cinematogràfiques, el gran Mamoru Oshii s’ha encarregat d’impulsar aquest documental divertit i prolix que combina les tècniques d’animació més diverses amb el rigor històric i la narrativa cantada del rokyoku. Un projecte complex que aporta una visió nova d’aquesta figura històrica tan singular i que torna a situar l’autor de Ghost in the Shell com a outsider impetinent del cinema d’animació japonès.

Yatterman. Takashi Miike. Imatge real, 2009. 111 min.

Dijous 1 / 14:15 / Auditori; Divendres 2 / 22:45 / Retiro; Divendres 2 / 00:45 / Auditori

Turbogossos, cibercalamars, xanguets voladors, andròmines mecàniques, megarobots de cuina i més fòtils electrònics que a la sèrie sencera de l’Inspector Gadget. Quan ens pensàvem que ja ho havíem vist tot, arriba Takashi Miike i fa esclatar les platees amb una altra bomba de nitroglicerina visual.

YattermanI és que, en aquesta fidel adaptació de la sèrie animanda dels setanta, tot és “bio”, “ciber” i “mega” menys la ultrasexi Doronjo, l’arxienemiga de Yaternoi i Yaternoia, els superherois d’aquest monumental deliri ludogràfic caracteritzat per la histèria, els acudits picants, i una imaginació que no és d’aquest món.

Secció Oficial Fantàstic – Panorama

Summer Wars. Mamoru Hosada. Animació, 2009. 114 min.

Dissabte 3 / 14:15 / Auditori i Diumenge 4 / 16:15 / Retiro

sumerwars

Ha arribat l’estiu i a Kenji, que fa d’informàtic per al món virtual d’Oz (imagineu-vos el Facebook d’aquí unes quantes dècades), la noia més sol·licitada de l’institut l’ha convidat a casa de la seva extravertida família. En plenes vacances, un hacker s’infiltrarà a la xarxa, agafarà les regnes d’Oz i provocarà el caos.

Mamoru Hosada recull el testimoni de Hayao Miyazaki en aquesta cinta carregada d’acció i emotivitat que combina costumisme, bellesa i humor amb una de les creacions més fantasioses de la temporada: el món lluminós d’Oz. Herois virtuals en forma de conill hauran de plantar cara a ombres monstruoses en aquest cim indiscutible de l’anime.

Crows Zero 2. Takashi Miike. Imatge real, 2009. 113 min.

Divendres 2 / 18:00 / Auditori i Dissabte 3 / 15:45 / Retiro

crows2posterTractes són tractes: torna el gran Takashi Miike amb una altra entrega d’aquest blockbuster d’acció (basat en el còmic arxipopular de Hiroshi Takahashi) que va rebentar les taquilles asiàtiques l’any passat. L’institut Suzuran, tan conflictiu com sempre, tornarà a ser l’escenari de combats èpics entre bandes d’estudiants que només viuen per lluitar.

Una segona part espectacular en què Genji i el seu grup afrontaran l’atac de la poderosa banda Hosen. Personatges nous, punk-rock, glamour a dojo i centenars d’extres per a un nivell d’acció que s’acosta al del conflicte bèl·lic.

Anima’t

Evangelion 2.0: You can (not) advance. Masayuki i Kazuya Tsurumaki. Animació, 2009. 108 min.

Diumenge 4 / 10:00 i 18:30 / Retiro

eva

Decidit a renovar totalment l’univers Evangelion, Hideaki Anno, el seu creador, va encetar l’any passat una tetralogia que aprofitava les últimes tecnologies de l’animació i representava un nou començament, més proper als seus desitjos originals. Evangelion 1.0, presentada al Sitges 08, actualitzava els sis primers capítols de la sèrie, i Evangelion 2.0 fa el mateix amb els catorze següents.

Mari, una pilot nova, s’afegeix a l’equip de NERV per continuar defensant Tokyo-3 dels atacs dels Àngels mentre s’aproxima el Tercer Impacte, una catàstrofe que, si es produís, canviaria definitivament el destí de la humanitat.

First Squad, Yoshiharu Ashino, Misha Shprits i Aljosha Klimov. Animació, Japó/Rússia/Canadà, 2009. 75 min.

Dimarts 6 / 10:00 i 20:15 / Retiro

El 1942 el duel entre Alemanya i Rússia sembla condemnat a no acabar mai. Llavors tots dos països desenvolupen unitats especialitzades en màgia i ocultisme. Nadya, una jove mèdium, es convertirà en la millor arma de l’exèrcit rus a cada “moment de la veritat”, el segon decisiu en què una batalla es guanya o es perd.

L’última obra de la productora Studio 4ºC posa la fantasia del millor anime a disposició d’un projecte original que combina especulativament els records d’infantesa de dos creadors russos amb el costat més fosc d’un dels enfrontaments més cruents de la segona guerra mundial.

Genius Party Beyond, varis autors: Mahiro Maeda, Kazuto Nakazawa, Shinya Ohira, Tatsuyuki Tanaka i Koji Morimoto. Animació, 2009. 82 min.

Divendres 2 / 9:30 i 15:45 / Retiro

genius-p-brCinc històries, cinc mestres, cinc estils i un denominador comú: la màxima creativitat. Studio 4°C, el segell més cool del planeta, ens convida per segona vegada a una exclusiva trobada de genis en forma de film col·lectiu; una obra on regnen la llibertat i l’enginy, i que va des de l’anime clàssic de Mahiro Maeda a l’intricat traç urbà de Kazuto Nakazawa, passant pel garbuix de colors de Shinya Ohira i el cyberpunk animat de Tatsuyuki Tanaka. Per si no en teníeu prou, Koji Morimoto, el capitost de l’estudi, és l’encarregat de posar la cirereta al pastís amb una fantafabulosa peça de poesia abstracta que podria matar d’èxtasi més d’un VJ. La festa de l’any.

King of Thorn, Kazuyoshi Katayama. Animació, 2009. 110 min.

Divendres 9 – 12:15 i 17:00 – Cinema Retiro

Un virus misteriós que hom anomena Medusa i que converteix la gent en pedra s’estén pel Japó. Mentre se’n troba l’antídot, el govern opta per criogenitzar un grup selecte de malalts. Kasumi, adormida des de fa anys, és una de les seleccionades, i no es despertarà en un llit de roses sinó d’espines, enmig del caos més absolut i assetjada per l’amenaça d’un exèrcit de criatures monstruoses.

Basada en el manga homònim de Yuji Iwahara, King of Thorn és un híbrid animat i sensacional d’Alien i la sèrie Perdidos. Enigmàtica i altament explosiva.

Anima’t nens –secció especial-

Oblivion Island. Haruka and the Magic. Shinsuke Sato. 2009. 99 min.

Dissabte 3 / 11:45 / Retiro

Si mai us heu demanat què se n’ha fet, dels tresors de la vostra infantesa, us animem a seguir els passos de la jove Haruka: ella tindrà el privilegi de descobrir aquest secret al llarg d’un viatge inesperat ni més ni menys que a l’illa dels records oblidats. Aquest món, invisible per a la resta de persones, es basteix sobre els objectes que tots anem arraconats a mesura que ens fem grans.

La primera pel·lícula d’animació del realitzador japonès Shinsuke Sato, amable i emotiva, és un banquet de fantasia en tres dimensions on les aventures se succeeixen a un ritme vertiginós. Agradarà a petits i grans.

Yona Yona Penguin. Rintaro. Japó/França, 2009. 88 min.

Dissabte 10 / 12:45 / Retiro i Diumenge 11 – 10:00 – Retiro

yona_yona_penguinVestida amb la disfressa de pingüí que li va regalar el seu pare, la petita Coco només pensa en una cosa: volar. En una de les seves múltiples escapades nocturnes, un gat misteriós la confon amb una heroïna llegendària i se l’emporta al seu món, el dels follets, on tothom l’acull amb l’esperança que els deslliurarà d’una terrible amenaça.

Aprofitant que l’animació japonesa bufa cinquanta espelmes, el mestre Rintaro amenitza la festa amb un conte infantil meravellós, fet íntegrament amb ordinador i en un 3D immaculat. Un sentit homenatge a Osamu Tezuka fet de color i fantasia. Una delícia per a grans i petits.

Mi vecino Totoro (Tonari no Totoro) Hayao Miyazaki. 1988. 80 min.

Diumenge 11 / 12:15 / Retiro Prèvia als cinemes!

totoro-r1Dues nenes descobreixen l’existència d’uns éssers extraordinaris en un bosc. Convertida per mèrits propis en un dels grans clàssics del cinema d’animació, aquesta cinta és l’obra de referència de Hayao Miyazaki, un cineasta que s’ha guanyat el reconeixement de la comunitat cinematogràfica internacional.

Orient Expres – Casa Àsia

Goemon. Kazuaki Kiriya. 2009.

Divendres 2 / 11:15 i 20:15 / Retiro

El 1582 Hideyoshi Toyotomi dirigeix amb crueltat extrema—i sense dissimular la seva ambició expansionista—e l destí del Japó. Va arribar al poder gràcies a una conxorxa que el general Nobunaga Oda va pagar molt cara, i oculta el seu secret dins un contenidor misteriós. Goemon, una espècie de Robin Hood, es convertirà en el pitjor maldecap de Toyotomi en assabentar-se de tot plegat.

Després de la celebrada Casshern, Kiriya ens inunda les retines amb una superproducció high-tech que passa pel sedàs infogràfic un dels moments decisius de la història del Japó i el converteix en una dark fantasy trepidant poblada de guerrers ninja, samurais i herois invencibles.

20thcb220th Century Boys: Chapter 2. Yukihiko Tsutsumi. Imatge real, 2009. 140 min.

Dissabte 10 / 09:45 i 16:30 / Retiro

20th Century Boys: Chapter 3 final. Yukihiko Tsutsumi. Imatge real, 2009. 155 min.

Diumenge 11 / 09:30 i 18:15 / Retiro

Teníem una assignatura pendent. Fa un any vam deixar Kenji i els seus amics davant d’un panorama desolador: amb la imatge d’un robot gegant en ple Tòquio i un grapat de preguntes sense contestar. Qui és el líder emmascarat anomenat Amic? Per què reprodueix el que van escriure en un llibre de petits? Podrà Kenji salvar el món?

Finalment arriben la segona i tercera part d’aquesta trilogia sorprenent basada en un dels còmics amb més èxit de la historia. Ens despertem, després d’un any de letargia, al futur: Kenji s’ha convertit en un terrorista i la seva neboda està disposada a descobrir la veritat. Ha arribat l’hora de resoldre el misteri.

Entrades ja a la venda pel Tel-Entrada i oficines de Caixa Catalunya

Podeu consultar tota la programació a la web del 42è Sitges-Festival Internacional de Cinema de Catalunya – 1 al 12 d’octubre de 2009

—————————————————————————————————————-

Brigadoon – Espai Miramar – Destaquem: Selecta Visión presenta…

Dissabte 10 i Diumenge 11 a les 22:45 – Gratuït –

Twins Effects 2, de Patrick Leung i Corey Yuen. Imatge real.

A l’antic regne mític de Huadu, les dones tracten els homes com si fossin esclaus i els venen com si fossin animals. És el règim que imposa amb mà de ferro la cruel emperadriu. La seva única preocupació és la profecia que diu que un noi es convertirà en emperador i restaurarà l’hegemonia masculina. Ignorants de tot això, dos actors ambulants trobaran un mapa gravat en una tauleta i es dedicaran a buscar un tresor llegendari. Aviat se’ls afegiran dues noies tan encantadores com letals.

El verano de Coo de Keichi Hara. Animació.

coo2Koichi Uehara és un estudiant que viu als suburbis de Tòquio. Un dia recull una pedra que, en realitat, és la carcassa d’un bebè Kappa (un ésser de l’aigua pertanyent a la mitologia japonesa) que ha estat vivint sota terra els últims 300 anys. En dirà Coo. Koichi i Coo es faran molt amics, però Coo no s’adaptarà a l’estil de vida de Tòquio i trobarà a faltar la seva família.

Sitges_2009-logo

12 respostes a “Propostes Japanzone: Sitges 2009”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *