Categories
Cultura japonesa Notícies

Sant Jordi: còmics i roses

rosaJa fa una colla d’anys que des de Japanzone proposem celebrar la diada amb un còmic i una rosa. I és que, com bé sabeu, creiem que el còmic té el seu lloc dins la literatura..

Aquest any ho tornem a preguntar… quin còmic o quin manga teniu pensat regalar enguany? o quin recomanaríeu? Animeu-vos a comentar a la web o via facebook!

Feliç Diada!

 

Algunes novetats d’abril de 2015 que podrien encaixar com a regal per la diada:

Planeta Cómics

  • Jaco-catala.pcJaco, the galactic patrolman d’ Akira Toriyama – Volum únic – 12,95 €
    Edició catalana i castellana

Deu anys després l’autor explica l’origen de la llegendària sèrie Bola de Drac.

Descobreix les aventures d’en Jaco, un poderós patruller galàctic destinat a la Terra per detenir a un superguerrer del planeta Vegeta. Una comèdia plena de sorpreses i intervencions especials de personatges emblemàtics nascuts de la ploma de Toriyama.

 

Ponent Món

  • LOS GUARDIANES DEL LOUVRE_cover.inddLos Guardianes del Louvre de Jiro Taniguchi – Volum únic – 136 pàgines – 26€
    Traducció: Víctor Illera Kanaya

Veure pàgines del còmic

Después de Barrio lejano y El alemaque de mi padre, ¡aquí tenemos el nuevo gran relato de Jiro Taniguchi! Después de pasar un mes en el museo del Louvre, en mayo de 2013, firma un relato en colores directos lleno de delicadeza, una travesía temporal y artística en la que descubrimos figuras tutelares, familiares y desconocidas… ¡los guardianes del Louvre!

Per saber més: Jiro Tanaguchi i les obres editades al nostre país.

 

 

Herder Editorial / blog manga

Continua la línia de manga i filosofia; en aquesta ocasió reflexions mil·lenàries sobre la vida, una obra de la literatura xinesa del taoísme de Lao-Tsé.

  • <a href="http://www.japanzone .cat/2015/04/16/novetats-manganime-salo-del-comic-2015/lao-tse-libro_del_tao/” rel=”attachment wp-att-23869″>Lao-Tse-Libro_del_TaoEl libro del Tao de varis Autors – Volum únic – 9,95€

Considerado la obra más bella de la antigua literatura china y el texto fundacional del taoísmo. Su autoría se atribuye a Lao-Tsé, que vivió probablemente entre los siglos VI y III a.C.
Es un conjunto de proverbios y rimas que diseñan un comportamiento sabio para la vida: un camino (llamado Tao) que no está ya trazado, sino que se hace al andar; como el curso del agua que depende del cauce por el que transcurre, el camino del Tao es la verdad subyacente e invisible que nos guía. Como el agua, el hombre sabio es capaz de vivir según el Tao, acomodándose a su naturaleza y a la naturaleza

 

 

Astiberri

  • alabasterAlabaster d’ Osamu Tezuka – Volum únic, B/N 488 pàgines, rústica amb solapes – 26€

Un manga de Tezuka publicada entre 1970-71 i controvertida perquè va sorprendre en crear una obra més fosca, realista i socialment crítica.

Tezuka crea un villano complejo, perverso y muy humano.
James Block, célebre atleta negro, es rechazado por la mujer que ama a causa del color de su piel. Loco de rabia, mata accidentalmente a un hombre y acaba en la cárcel. La injusticia y la desesperación hacen nacer en él un odio indecible hacia el género humano.
Un anciano, compañero de prisión, le lega un rayo que puede hacerle invisible, un invento que le permitirá vengarse de la humanidad bajo el nombre de Alabaster.

La serialización de Alabaster en la revista Weekly Shonen Champion en 1970 y 1971, desató la controversia entre los fans de Tezuka, sorprendidos de que el creador del mundo optimista de Astroboy hubiera realizado un manga rebosante de maldad y desprovisto de héroes.

 

 

La Galera

  • hachiko_novel.laHachiko. El gos que esperava de Lluís Prats – Volum únic – 16,30/ 16,95€
    Edicions Catalana i Castellana

El professor Ueno recull un cadell per a la seva filla. Aviat, la relació entre el professor i l’Hachiko, el gos, esdevé especial. Cada matí l’acompanya a l’estació i, cada tarda, espera el seu retorn a dos quarts de sis. Cada dia laborable. Cada mes. Cada any.
S’ha forjat una relació basada en l’amistat i la fidelitat. I res no la pot trencar…

Una novel·la basada en fets reals.
Premi Josep M.

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *