Categories
Saló del Manga Barcelona

130.000 visitants pel XX Saló del Manga de Barcelona

20.Salo-del-manga2014Nova xifra rècord per la història del Saló del Manga, 130.000 visitants marquen una nova fita de la festa del manga i la cultura japonesa – i per tercer any – a fira de Barcelona. Segons l’organització FICOMIC, tanca les portes destacant els mangakes convidats, els concursos de cosplay, l’esperit del Japó, la gastronomia i els videojocs. Des de zonajaponesa.com celebrem els 20 anys del Saló del Manga i desitjem MOLTS FELICITATS! L’organització ja prepara el 33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona -16 al 19 d’abril de 2015- a Fira de Barcelona Montjuïc.     Ara que tenim 20 anys… Des del primer Saló del Manga, el 1995-96 a l’Estació de França, del 1997-2011 a La Farga de l’Hospitalet, 2012-? Fira de Barcelona, així ho expressa Carles Santarmaria, director del Saló del Manga, amb una selecció de 39 fotos de record:

Els dos decennis del certamen han demostrat com els que per a alguns era una moda passatgera s’ha convertit en l’expressió cultural de diverses generacions, perquè els primers aficionats que es van apropar fa 20 anys a l’Estació de França de Barcelona, i en els següents anys van acudir a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, ara assisteixen amb els seus fills al recinte firal de Montjuïc de Barcelona. El manga unint a les famílies.

– Ampliacions d’espais, activitats i entrades anticipades, El XX Saló del Manga de Barcelona ampliava el seu espai, passant dels 35.000 metres quadrats de l’edició anterior als 50.000 actuals. També els horaris ja que les portes s’han obert diàriament a les 9 del matí. La xifra final de 130.000 visitants suposa un increment d’un 13% respecte a l’any passat, quan van assistir 115.000 persones al Saló. En paraules de Carles Santamaria, director del Saló, “l’èxit de públic mostra la vitalitat d’un Saló que necessita més espai perquè dissabte i diumenge s’han esgotat les entrades anticipades atès l’aforament del recinte”. 660_x_2014-07-17-planofiracat.cobert-s L’ubicació a “Fira Barcelona *Montjuïc és la idònia per la seva centralitat i excepcionals comunicacions en transport públic. Necessitem més espai i que es facin reformes en alguns dels palaus perquè siguin operatius. Necessitem que les institucions recolzin a Fira Barcelona perquè realitzi aquestes petites reformes en els palaus del recinte que permetin guanyar aforament”. CAFW_2014Novetats per al Saló del Manga 2015, El director del Saló va anunciar que “es crearà un gran espai dedicat al Cosplay amb tallers, espais de trobades i altres activitats”. També comenta que s’està treballant per organitzar paral·lelament un Festival de Cinema Japonès “ ja que hi ha un gran interès tant per l’anime com per les pel·lícules d’acció real”.     Del Saló del Manga 2014: – El nou Esperit del Japó, colors_korekaraUn espai viu amb diverses activitats relacionades amb la cultura tradicional, l’espiritualitat i les teràpies naturals japoneses. Han estat 6.000 metres quadrats que ha estat un petit oasi en el qual s’han impartit tallers de macrobiòtica, sessions de vestir quimono, shiatsu, reiki, kobido i meditació. kokeshi-1 – Els autors convidats i destacats mangakes, Més que notable la presència de Takeshi Obata (All you need is kill), Takehiko Inoue (Slam Dunk), Kengo Hanazawa (I Am A Hero), Ken Niimura (Henshin), sessions de firmes, masterclass en directe, Salo-comic-2013-viatgespassejades entre el públic o participants en la taula rodona com va fer l’autor Takehiko Inoue a L’univers i pensament de Gaudí i els seus punts en comú amb la sensibilitat japonesa, amb l’escultor Etsuro Sotoo. A part del manga Inoue és l’autor de Pepita, una interessant reflexió amb il·lustració, text i fotografies sobre l’arquitecte Antoni Gaudí -creador de la Sagrada Família i el Park Güell de Barcelona-. El llibre, editat per Kaze, però distribuït per Planeta Còmics. “De Gaudí vaig aprendre el seu amor per la natura i això és el que intento plasmar en les meves obres”, va explicar Inoue. gaudi_inoue – Novetats de manganime,

  • Novetats manganime 1(de 2) Saló del Manga 2014 : on es presenten les novetats de còmic i llibres nipons. Destaquem els volums 1 de Bola de Drac color, Bola de Drac SD, Opus, Gyo, El hombre sediento de sangre, Assassination Classroom, Vinland Saga, Ataque a los titanes: No regrets, Suiiki; noves dnote1tomedicions de Death Note, Blue Dragon, Hanzô el camino del asesino, Sandland; volums únics com Alabaster, Solanin, Travelling, Yudoku, Katsura Akira, Profe sensual, Chopperman o Analectas-Confucio. Entre les continuacions esperades hi ha Gunnm Last Order, Vagabond i els finals de Master Keaton, El Caballero Vampiro, Sailor Moon o Thermae Romae. També promocions de números 1 a 1,95€; els llibres temàtics Del tebeo al manga: una historia de los cómics 11. Manga: Made in Japan, Mi vecino Miyazaki. Studio Ghibli o propostes de literatura japonesa amb Cocinando Japón, Las piedras de Chihaya.
  • Dragon-Ball-Z-battle-of-Gods-comboNovetats manganime 2(de 2) Saló del Manga 2014 : amb els llançaments en DVD/BluRay de les distribuïdores d’animació japonesa amb les sèries, pel·lícules i tràilers de novetats en cinema japonès. Entre les grans ofertes del Saló hi ha les sèries Sword Art Online, La Espada Sagrada, pack exclusiu Ataque a los titanes, les pel·lícules d’animació Buda 2: Camí a la Il·luminació, Berserk la edad de oro III, Bayonetta Bloody fate, Saint Seiya Movie Box, multiedicions de Dragon Ball Z Battle of Gods o edicions deluxe de Nicky l’aprenent de bruixa, El castillo en el cielo. També el llibre Anuario CineÀsia, les pel·lícules d’imatge real Nicky l’aprenent de bruixa, Death Note o Vivir d’Akira Kurosawa; i a finals d’any estrena als cinemes Stand by me Doraemon 3D. La llista és llarga i continua!

  harlock_cosplay– Cosplays, seleccionats per representar a competicions internacionals,

  • en el marc del Saló s’han celebrat les noves edicions de les finals nacionals del World Cosplay Summit, on la parella formada per Daniel Talavera Daza i Virginia Pinilla disfressats de Harlock i Yuki de la sèrie El Capitán Harlock, el pirata espacial i viatjaran a Nagoya l’agost de 2015;
  • l’ Eurocosplay, que es va seleccionar a Olga Carles Asensi;
  • l’ European Cosplay Gathering, en el qual es va premiar a Laura Hernández Martín, Estefania Cánovas Moles i Laura Fernández García;
  • i el Clara Cow’s Cosplay Cup, en què la parella formada per Elisabet Puig Farré i Joan Martí Ferrando acudirà a l’Haia en representació d’Espanya.

>>> Més fotos dels guanyadors/es de Cosplay.

– Groc Pikachu i homenatge a Pokémon, Va ser el rei a l’espai de videojocs i les gorres de cartró, va tenir una gran exposició d’aniversari amb peces seleccionades del seu ampli univers. Amb el patrocini de Nintendo va tenir lloc un pikachumultitudinari concurs d’amants del popular personatge i entre el jurat, Junichi Masuda i Shigeru Ohmori, responsables dels videojocs de Pokémon. El món Pokémon també va delectar als otakus. Un immens Pikachu penjat del sostre presideix aquests dies una gran zona de jocs de cartes i videojocs, el seu univers es perllonga en una gran exposició sobre els cèlebres personatges. – En els tallers gastronòmics, va brillar amb llum pròpia la presència del xef Jordi Roca que ha ofert un taller de postres servides amb sake. I mestres de la cuina com Saulo Meireles, del restaurant Sugoi; Ryo Sakamoto, de Yashima; Nobuaki Fushiki, del Shiojiri Jozojo i Diego Laso , de Momiji, van oferir multitudinaris tallers de cuina. A més, aquesta edició es va organitzar un concurs de Tast a cegues d’ingredients japonesos coordinada per Roger Ortuño. Jordi_roca_postresJordi Roca, l’especialista en rebosteria del restaurant El Celler de Can Roca, considerat com el millor del món va aconsellar sobre els dolços que millor combinen amb el sake, el famós aiguardent japonès. Es va poder fer degustació del licor, clar que només per als majors de 18 anys.   ???????????????????????????????– Entre les exposicions, destacaven les dedicades al 20è aniversari del Saló del Manga de Barcelona, la que repassava la història del J-Pop i la dedicada als autors convidats Takeshi Obata, Ken Niimura i Kengo Hanazawa.   – Els premis dels XX Saló Manga de Barcelona, Es va fer l’entrega dels premis guanyadors per votació popular a través de la web. Amb el Premi a millor…

  • ataque_a_los_titanesmanga shonen Ataque a los titanes (Norma Editorial),
  • manga shojo Trinity Blood (Norma Editorial),
  • manga seinen Another (Editorial Ivrea),
  • manga kodomo Inazuma Eleven Go (Planeta Cómic),
  • manga d’autor espanyol El Diario de Chiharu (Nowevolution),
  • sèrie o pel·lícula anime emesa a televisió Ataque a los titanes (Canal+ Xtra),
  • DVD o Blu-ray d’anime Wolf Children (Selecta Visión),
  • autor manga en actiu: Takeshi Obata,
  • fanzine Cloak Sword de Dejà Blue Circle.
  • A més reben premis honorífics Takehiko Inoue, Kengo Hanazawa, Ken Niimura convidats al XX Saló del Manga.

ficomic – Agraïments, El Saló del Manga de Barcelona i tot l’equip de FICOMIC, agraeix el suport i afecte que ha tingut per part del públic assistent, convidats i mitjans de comunicació que han col·laborat al fet que el certamen es converteixi en el referent mundial que és actualment.   – El Saló del Còmic 2015, Salo_Comic_Barcelona_32En aquests moments, FICOMIC ja treballa en el 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc del dijous 16 al diumenge 19 d’abril en Fira de Barcelona Montjuïc. L’edició de 2015 estarà dedicada al gènere fantàstic, amb una gran exposició centrada en la fantasia heroica i la ciència ficció. La mostra comptarà amb seccions i activitats de divulgació científica vinculades amb el còmic. El comissari de l’exposició serà l’historiador del còmic Antoni Guiral, que comptarà amb l’assessorament científic d’Álvaro Pons, professor titular de la Facultat de Física de la Universitat de València i teòric i crític de còmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *