Categories
Agenda Cultura japonesa Reportatges

Tokyo Ska en concert a l’Apolo 2012

Dimarts 24 de juliol, 9 del vespre, Sala Apolo… concert de Tokyo Ska Paradise Orchestra; així comença la crònica d’una vetllada d’estiu a la ciutat comptal on actuava la mítica banda toquiota amb més de 20 anys de trajectòria dalt dels escenaris. De nou a la familiar sala on han ofert espectacles quasi cada any des del 2005.

Una única parada a Catalunya i una visita fugaç en motiu de la mini-gira europea, aquí venien convidats per la promotora Radiation tours.

La banda ens va oferir un espectacle d’hora i quart en una agradable i animada nit d’ska i jazz per amenitzar les nits d’estiu.

 .

A les nou i poc obrien portes per anar entrant a l’escenari musical i comprar entrades a taquilla els que encara no ho havien fet.

Tot i que inicialment algú pronosticava que no hi hauria gaire gent, la sala es va anar omplint de mica en mica (com una pica)  creant un ambient prèvi acollidor, amb gent aficionada al grup o afi a l’estil de música – principalment ska, jazz, rock i reaggae-, amb grups de japonesos/es fidels als seus compatriotes i també algun curiós/a animats per veure com sona l’estil Tokyo Ska vingut directament de la capital del país del sol naixent.

La sala Apolo va acollir en perfecte sintonia a la banda toquiota que, com van reafirmar, els fa sentir com a casa i  on  van oferir un directe carregat d’energia.
Els 9 integrants aquest 2012 presentàven les cançons del seu darrer àlbum Walkin’. La vetllada es va animar amb varis dels èxits que els han fet populars, com les versions del Tetris, el Tongues of Fire… aquí un fragment de video made in youtube/japanzonecat:

I van continuar el repertori de la nit amb alguns dels temes explosius com Ska me crazy, Down beat stomp Storm rider que combinaven amb cançons de ritmes més suaus.

Aquí en teniu una mostra exclusiva del youtube de japanzonecat:

.

Els qui ja els hem vist en directe unes quantes vegades (cinc o… sis!) no esperàvem menys de Atsushi Yanaka, el saxofó baritón d’Skapara, el qual sempre s’atreveix a dir algunes paraules en català:

Bona nit  Catalunya!
Estem molt contents..
(entre crits d’ovació)
som TokyoSka ParadiseOrchestra!

Hem vingut a compartir la nostra energia!
Esteu a punt?
Esteu preparats?!
Anem a ballar ska!”

Un cop posat el públic a la butxaca, cada un dels 9 integrants s’encarregava de deleitar-nos amb el potent ritme i combinant els diversos instruments dalt l’escenari. Aquí un homenatge als protagonistes:

  • Trompeta: Nargo
  • Trombó: Kitahara Masahiko
  • Saxofón tenor: Gamo
  • Saxofó baritó: Atsushi Yanaka
  • Teclats: Oki Yuichi
  • Guitarra: Kato Takashi
  • Baix: Kawakami Tsuyoshi
  • Percussió: Ohmori Hajime
  • Bateria: Motegi Kin-ichi

Durant el concert van dir que havíen estat a un dels estudis de la ciutat per grabar algunes peces pel nou disc i sobre el Live at “Aporo”: “Excitacion! (Excitant!) segons van comentar al staff diary.

 

I és que el llenguatge universal de la música va fer vibrar amb el ritme Tokyo Ska. Al llarg de quasi l’hora i mitja que va durar el concert, ens vam emportar molt bones sensacions compartides pel públic i els músics.
Com en altres ocasions tots vam tornar a disfrutar d’un directe espectacular.

Us recomanem llegir el reportatge de Japanzone, per conèixer tot allò que cal saber i més de la banda.

Val la pena veure alguns videos més de la promotora radiationtours o destacar un llarg resum d’en xavicalaf un fidel aficionat que també va assistir a la nit TokyoSka a l’Apolo.


Només faltaria dir el tòpic… però no en dubtem que They’ll returne! (Tornaran!) a Catalunya on sempre han sigut benrebuts i si és l’estiu que vé… ho esperarem amb candeletes 🙂

Salut i Tokyo Ska!

6 respostes a “Tokyo Ska en concert a l’Apolo 2012”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *