Categories
Agenda Notícies

BAFF Anime

Un any més el 12è BAFF, el festival de cinema asiàtic de Barcelona, es prepara per la cita pel divendres 30 d’Abril al diumenge 9 de maig. Enguany el BAFF dóna rellevància a la secció dedicada a l’animació amb el BAFF Anime, espai exclusiu dins del festival, que en anys pròxims guanyarà en presència.

La majoria de sessions del BAFF Anime tindran lloc al CCCB el primer cap de setmana de l’1 i 2 de maig. A la selecció d’anime destaquen dues de les millors pel·lícules d’animació del 2009: One Piece: Strong World amb supervisió de l’autor Eiichiro Oda i Summer Wars, el millor Llargmetratge d’Animació a Sitges 2009.
Com a al·licient sessions gratuïtes de pel·lícules com Evangelion 1.0, El Verano de Coo, The Sky Crawlerrs, Death Note R i molt més.


Tres estrenes absolutes a Espanya: One Piece: Strong World, la pel·lícula més taquillera del 2009 a Japó, amb supervisió del guió del creador de la sèrie Eiichiro Oda; Redline de Takeshi Koike amb guió de Katshuhito Ishii i Eureka Seven Movie 2009 de Tomoki Kyoda.

També les pel·lícules Summer Wars de Mamoru Hosoda (Japó, 2009), que va guanyar el premi al millor llargmetratge de la secció Anima’t a Sitges 2009; 5 Centimetres per Second de Makoto Shinkai (Japó, 2007) i My Dear Coffee Samurai de Chang Hyung-yun (Corea, 2009)

Les sessions del BAFF Anime es complementen el dissabte 1 i diumenge 2 de maig amb sessions gratuïtes de sèries i pel·lícules anime. Aquesta és la graella completa:

Dissabte 1/05

Freedom | 12:00 – CCCB Hall – Entrada gratuïta
El verano de Coo | 12:30 – CCCB Auditori – Entrada gratuïta

My Dear Coffee Samurai | 16:30 – CCCB Auditori – Entrada gratuïta
5 Centimetres per Second| 16:30 – CCCB Auditori – Entrada gratuïta

The Sky Crawlers | 18:00 – CCCB Hall – Entrada gratuïta
Eureka Seven | 18:00 – CCCB Auditori – 6,5€

Evangelion 1.0 You Are (not) Alone | 20:30 – CCCB Hall – Entrada gratuïta
Redline | 20:30 – CCCB Auditori – 6,5€

Sword of the Stranger | 22:30 – CCCB Hall – Entrada  gratuïta
One Piece: Strong World | 22:30 – CCCB Auditori – 6,5€

Diumenge 2/05

Tokyo Marble Chocolate | 12:30 – CCCB Auditori – Entrada gratuïta
El verano de Coo | 12:30 – CCCB Hall – Entrada gratuïta

The Sky Crawlers | 16:00 – CCCB Hall – Entrada gratuïta
Sword of the Stranger | 16:00 – CCCB Auditori – Entrada gratuïta

Eureka Seven | 18:00 – CCCB Auditori – 6,5€
My Dear Coffee Samurai
| 18:30 – CCCB Hall – Entrada gratuïta
5 Centimetres per Second | 18:30 – CCCB Hall – Entrada gratuïta

Death Note Relight: la visión de un dios | 20:15 – CCCB Hall – Entrada gratuïta
One Piece: Strong World | 20:30 – CCCB Auditori – 6,5€

Evangelion 1.0 You Are (not) Alone | 22:30 – CCCB Hall – Entrada gratuïta
Redline | 22:30 – CCCB Auditori – 6,5€

Divendres 7/05

Summer Wars | 20:15 – Cine Rex – 6,5€

Diumenge 9/05

Summer Wars | 16:00 – Cine Rex – 6,5€

.

.

ONE PIECE, Strong World (Sutorongu Waarudo)
La pel·lícula 10 de la saga OP – 2009 – Digital, 113 min, VOSE.
Director: Munehisa Sakai
Guió: Hirohiko Uesaka, basat en la història d’Eiichiro Oda.
Producció: Toei Animation Co. Ltd.

One Piece Film: Strong World se estrenó en diciembre de 2009 en Japón y en dos semanas se convirtió en la película más taquillera del año. Esta es la décima película de la saga protagonizada por Monkey D. Luffy, y celebra además el aniversario de la serie creada por Eiichiro Oda, implicado en la supervisión y el guión de la película.
La serie se estrenó en 1999, dando el salto a la gran pantalla a razón de un largometraje por año y vendiendo más de 158 millones de manga en todo el mundo.

Sessions al CCCB Auditori: Dissabte 1 | 22:30h i diumenge 2 | 20:30h

.

SUMMER WARS (Samaa Woozu)
– 2009 – 35 mm, 114 min, VOSE.
Director: Mamoru Hosoda
Guió: Satoko Okudera.
Producció: Madhouse, NTV, Kadokawa Group Publishing Co. Ltd., D.N. Dream Partners, Warner Bros, Yomiuri Television, Video Audio Project.

Una de les millors pel·lícules d’animació dels darrers temps, Summer Wars està protagonitzada per un adolescent, geni de les matemàtiques, que viu submergit al món virtual d’Oz, una mena de Facebook del futur.
Carregada d’acció, fantasia i amb referències tant a Miyazaki com a Takashi Murakami, aquesta enlluernadora cinta d’animació ha estat dirigida per Mamoru Hosoda, el director artístic de pel·lícules com El Viaje de Chihiro o La Princesa Mononoke.

Sessions al Cine Rex: Divendres 7 | 20:15h i diumenge 9 | 16:00h

.

REDLINE – 2009 – Digital, 101 min, VOSE.
Director: Takeshi Koike
Guió: Katsuhito Ishii, Yoji Enokido (Evangelion),Yoshiki Sakurai (Ghost in The Shell).
Producció: Tohokushinsha Film Corporation, Madhouse.

Película que transcurre en la más dura de las carreras ilegales de coches del universo, aderezada con velocidad, accidentes y conductores locos adictos a la velocidad.

EUREKA SEVEN: GOOD NIGHT, SLEEP TIGHT, YOUNG LOVERS (Kôkyô shinen Eureka Sebun: Poketto ga Niji de Ippai) – 2009 – Digital, 115 min, VOSE.
Director i guió: Tomoki Kyoda (director de la sèrie i pel·lícula RahXephon)
Producció: Bandai Visual Co. Ltd., Namco Bandai Games Inc., Bones, Hakuhodo Dy Media Partners Inc., Mainichi Broadcasting System Inc.

La  serie Eureka Seven da el salto del manga a la gran pantalla.
La película sigue las andanzas del joven soldado Renton, a bordo de su robot, Renton no desea nada más en el mundo que rescatar a Eureka, su amiga de la infancia que fue secuestrada hace años por la Imagen, una forma de vida misteriosa del espacio cuyas fuerzas tienen sometida a la Tierra.

5 CENTIMETERS PER SECOND (Byousoku 5 centimêtoru)
– 2007 – Digital, 63 min, VOSE.
Director i guió: Makoto Shinkai.
Producción: CoMix Wave Films.

Una auténtica maravilla sobre dos amigos de la infancia separados por los avatares del destino. Dividida en tres segmentos, la historia se desarrolla durante tres etapas de la vida de los protagonistas.
El filme, que toma su nombre de la velocidad a la que caen las flores del cerezo, posee la misma estética ensoñadora para describir los sentimientos agridulces de la adolescencia que los anteriores trabajos de su director, aunque esta vez éste se aleja de la ciencia ficción para pasar a territorios más mundanos.

MY DEAR COFFEE SAMURAI (Watashi no kohii samurai)
– Corea del Sud – 2007 – Digital, 29 min, VOSE.
Director i guió: Chang Hyung-yun
Producció: CoMix Wave Films

De ser un samurai invencible asesinado en el campo de batalla, Jin ha pasado a reencarnarse en una máquina expendedora de café. A pesar de esta mala jugada del destino, Jin se enamorará de la hija del bar donde está arrinconada, que lo aceptará a pesar de su condición.
Una historia fantástica que mezcla amor y comedia con una imaginación desbordante, a la vez que consigue realizar un retrato fiel de la ciudad coreana contemporánea.
.

.

Dades tècniques

| Del 30 d’abril al 9 de Maig de 2010
12ª edició del BAFF: Barcelona Asian Film Festival

El programa d’aquest any presenta una selecció de 70 llargmetratges -alguns de procedència nipona- i a tall d’exemple a la Secció Oficial es presentaran tretze pel·lícules procedents del Japó, Corea, Xina, Malàisia, Sri Lanka, Tailàndia, les Filipines i el Vietnam.

Hi ha pel·lícules de creació asiàtica del moment, entre elles Paju de Park Chan-ok; Weaving Girl de Wang Quanan; Like You Know It All de Sang-soo.

La Secció AS (Asian Selection) ve marcada por grans noms del cinema asiàtic: Mother de Bong Joon-ho; Vengeance de Johnnie To; Visage de Tsai Ming-liang;  Running Turtle de Lee Yeon-Woo o Café Noir de Jung Sun-il con.

Una oportunitat més que recomanable per poder veure en pantalla gran i descobrir nou i bon cinema asiàtic, en uns temps que es demana alguna cosa més que el cinema que ens brinden algunes grans distribuïdores.

Entrades

Anticipades: A partir del divendres 16 d’abril per Servicaixa i Tel-entrada.
Taquilles: a partir de l’1 de maig venda als punts d’informació del BAFF situats al CCCB, cine Rex i Aribau Club 2.

Preu entrada individual: 6,50€ / sessió
Preu especial 20% descompte: 5,20€ amb Carnet jove, subscriptors de La Vanguardia, socis del Club Tr3sc, Amics del CCCB, Maumau Underground. Els descomptes no són vàlids per la compra d’abonaments, la venda online i telefònica.

Abonaments: 25€ (5 sessions) i 45€ (10 sessions)

Espais:

  • CCCB Hall i Auditori: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona [C/ Montalegre 5 Metro: L1, L2 Universitat L1, L3 Catalunya]
  • Cinema Rex,
  • sala 2 dels Cinemes Aribau Club 2.

Organitza: 100.000 retinas
Més informació i programació completa: BAFF web oficial

3 respostes a “BAFF Anime”

Ei pinta molt bé BAFF hem penso passar tot el cap de setmana per barna per poder veure tantes pelis com pogui.
Moltes gràcies per la informació!
Com sempre està molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *