Categories
Notícies Saló del Manga Hospitalet

Dades post-Saló del Manga

La cita otaku per excel·lència arriba als 65.000 visitants i suposa un increment de gairebé el 10% respecte a l’any passat. El Saló del Manga toca sostre? qui sap, qui sap…

L’èxit de la fira es deu a l’entusiasme dels aficionats que es mouen massivament per assistir a les diferents propostes d’activitats relacionades amb la cultura japonesa.

A continuació la nota informativa de Ficomic i els premis populars del Saló 2010:

Aquesta nova edició ha guanyat en prestigi internacional tal com va assenyalar Hidehiro Tsubaki, el Consol General del Japó a Barcelona, qui ha tingut com primer acte oficial la presentació del XVI Saló del Manga. El consol va recordar que el ministeri d’Afers Exteriors del Japó va premiar FICOMIC pel Saló del Manga en reconéixer la seva tasca en la difusió de la cultura popular japonesa.L’edició 16 ha tingut convidats de la talla de Hideshi Hino, un dels autors més reputats al gènere del terror; Wataru Yoshizumi i Kayono, dues de les màximes representants del shojo manga; Kenji Kamiyama, aclamat director d’animació; Izumi Matsumoto, autor de Kimagure Orange Road i la cantant Yuuki. També ens va visitar Peter Molyneux, un dels més respectats creadors de videojocs que va aprofitar el Saló per presentar Fable III.També ha comptat amb la presència de líders polítics acompanyats de les seves famílies com José Montilla, President de la Generalitat de Catalunya i Meritxell Borràs, de Convergència i Unió a L’Hospitalet. També s’han passat pel Saló els diputats al Congrés, Joan Ridao, secretari general de ERC i Uriel Bertran, de Solidaritat per la Independència.Un any més les exposicions, les trobades amb els fans, els concursos de karaoke, les actuacions a l’escenari o el concurs internacional World Cosplay Summit han estat seguides amb entusiasme pel públic assistent que ha participat activament en totes les propostes oferides durant els quatre dies de l”esdeveniment.

Carles Santamaria, el director del Saló del Manga, afirma que “El certamen ha tingut una resposta molt positiva per part del públic, això demostra la vitalitat del manga i l’anime en el nostre país”.

.

Durant la fira i escollits per votació popular via web, es van atorgar els premis del Saló del Manga 2010:

  • Millor Kodomo (manga infantil): Shin-chan de Yoshito Usui. Publicat per Planeta DeAgostini.
  • Millor Shonen (manga d’aventures): Naruto de Masashi Kishimoto. Publicat per Ediciones Glénat.
  • Millor Shojo (manga per noies): El caballero vampiro de Matsuri Hino, publicat per Panini Cómics.
  • Millor Seinen (manga adult): Gantz de Hiroya Oku, publicat per Ediciones Glénat.
  • Millor DVD o Blu-Ray d’Anime: Saint Seiya the lost Canvas basat al manga escrit i il·lustrat per Shiori Teshirogui i editat per Selecta Visión.
  • Millor Autor viu de manga de qualsevol gènere i època. Gran premi del Saló:
    Eiichiro Oda
    [One Piece]
  • Millor Canal o Programa d’Anime: Boing
  • Millor Manga d’Autor Espanyol: 5 elementos de Jesulink
  • Millor Fanzine: Raruto

També s’atorguen els diplomes d’agraïment als convidats d’honor del Saló:

.

El pròxim certamen en punt de mira de l’organització:

29è Saló Internacional del Còmic de Barcelona
14 al 17 d’abril de 2011
Palau núm.8 de Fira de Barcelona

Més informació: FICOMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *