Nôken

noken2-godaiAtenció als que estudieu la llengua japonesa: des de l’1 de setembre fins al 2 d’octubre hi ha el període d’inscripció pels exàmens Nôken del 2009.

Els Nihongo nôryoku shiken (coneguts popularment com a Nôken) són els exàmens oficials d’aptitud de llengua japonesa per a estrangers i es fan un sol dia a l’any a tot el món. Enguany es realitzaran el diumenge 6 de desembre. El preu per examen (taxes) és de 50 €.

noken1

A Catalunya, l’únic lloc on es poden fer aquests exàmens és la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona.A més aquí teniu la Web d’informació de la present convocatòria.

Existeixen 4 nivells, de tal manera que com més baix és el nombre més alt és el domini de la llengua. Són els següents:

• Nivell elemental – 4 (yonkyû): Requereix el domini d’un vocabulari aproximat de 800 paraules, 100 kanji i gramàtica bàsica. L’examen dura 1 hora i 40 minuts.

• Nivell bàsic – 3 (sankyû): Requereix el coneixement d’unes 1.500 paraules, 300 kanji i gramàtica bàsica/intermitja. L’examen dura 2 hores i 20 minuts.

• Nivell intermig – 2 (nikyû): En aquest cas calen 6.000 paraules, 1.000 kanji i gramàtica avançada. Al l’igual que en l’anterior nivell, l’examen es fa en 2 hores i 25 minuts.

• Nivell avançat – 1 (ikkyû): Acredita el coneixement d’unes 10.000 paraules, 2.000 kanji i pràcticament tota la gramàtica japonesa. En aquest cas l’examen dura 3 hores.

En tots els casos, els exàmens consten de 3 parts. Totes elles són de tipus test, on es plantegen 4 respostes possibles i l’estudiant ha de triar la correcta.

 1. Kanji i vocabulari, suposa el 25% dels punts i del temps de l’examen.
 2. Comprensió auditiva, també suposa una quarta part de la puntuació i del temps.
 3. Comprensió escrita i gramàtica, representa la meitat del temps i de la puntuació final.

Per aprovar l’ikkyû, el més alt, cal obtenir un 70% dels punts, mentre que pels altres nivells només és necessari un 60%. Ho voleu provar?

japmapvermellCom segurament haureu observat, hi ha un gran salt entre el nivell 3 (300 kanji) i el nivell 2 (1000 kanji), això feia que molts estudiants de japonès es plantessin després d’obtenir el sankyû per la gran quantitat de coneixements que els calia adquirir abans de poder-se presentar al següent nivell; És per això que a partir del 2010 hi haurà alguns canvis en les titulacions:

 • El nivell 4 actual passarà a ser nivell 5.
 • El nivell 3 actual passarà a ser nivell 4.
 • Es crearà un nou nivell 3 que serà un entremig del 2 i el 3 actuals.
 • I els nivells 1 i 2 es mantindran com estan.

El període d’inscripció comença el l’1 de setmbre i finalitza el 2 d’octubre. Per saber els resultats, caldrà esperar una mica, ja que no es coneixeran fins al març del 2010, quan cada estudiant rebrà un sobre enviat des del Japó, comunicant-li la nota.

Escrit per l’Aoi.

9 pensaments sobre “Nôken”

 1. Moltes gràcies, feia temps que buscava aq1uesta informació. A més he descobert aquesta gran pàgina. Desitgeu-me sort pel nikyû al 2010!

 2. El 2?? Carai, doncs ganbatte!! Jo l’any que ve espero presentar-me al nou 4… O si pogués ser al nou 3 encara millor, però no crec que pugui, fa massa poquet que estic posada amb el japonès… Molta sort!

 3. Retroenllaç: Lewis
 4. Retroenllaç: francis
 5. Retroenllaç: bradley
 6. Retroenllaç: Ken
 7. Retroenllaç: Nelson

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *