Manga i muntanya

Del nombrós catàleg manga publicat al nostre país, avui recomanem tres títols de l’autor Jiro Taniguchi, que tenen en comú el protagonisme de la natura, són: “El viajero de la tundra“, “Seton” i “La cumbre de los dioses“.

L’estil propi de Jiro Taniguchi (Japó, 1947) té una narrativa lleugera i un dibuix exquisit, de traç elegant, pausat, tradicional, amb personatges de proporcions realistes així com de paisatges naturals i urbans minuciosament caracteritzats.
Un excel·lent ambaixador per tots aquells lectors adults que cerquin històries profundes i consistents.

El viajero de la tundra“, “Seton” i “La cumbre de los dioses” són recomenacions de Japanzone.cat que es poden trobar a Muntanya de llibres, la llibreria de referència de muntanya, natura i viatges del C/Jacint Verdaguer 31 a Vic.

Nota pels no habituats al manga: el sentit de lectura és oriental, això vol dir que s’ha de llegir les vinyetes de dreta a esquerra i de dalt a baix girant les pàgines a l’inrevés.
Acostumar-s’hi és qüestió de voluntat i pràctica.Seton de Jiro Taniguchi (dibuix) i Yoshiharu Imaizumi (guió). Ponent Mon. 4 volums. 18€/volum.

Els autors fan un homenatge a Ernest Thomson Seton, un reconegut naturalista, pintor i escriptor de finals del segle XIX que amb les seves il·lustracions i escrits va donar a conéixer la veritable imatge dels natius americans i els animals salvatges que convivien en la natura.

A la història autoconclusiva del primer volum, “Lobo, el rey”, Seton es desplaça a la zona de Nou Mèxic per afrontar un gran repte. Un grup de llops sembren el pànic entre els ramaders ja que ataquen implacablament el seu bestiar i el naturalista ha de donar caça al llop més astut i intel·ligent de la regió. Al llarg d’aquesta guerra sense quarter el lector podrà reflexionar sobre les semblances entre la conducta animal i la psicologia humana.

Una vegada més, Taniguchi ens torna a sorprendre amb un dibuix molt realista dels animals (especialment els llops) i els paisatges de la naturalesa salvatge de l’oest americà. Per entendre l’entorn natural i saber conservar-lo.


El viajero de la tundra de Jiro Taniguchi (dibuix i guió). Ponent Mon. 248 pàgines. Volum únic. 16€

Un volum únic que recull sis històries independents on l’autor mostra la convivència entre els homes i la naturalesa salvatge; a tall d’exemple, quatre dels relats els protagonistes són un ren, una lloba, un òs o una balena. Les altres dues històries exploren una de les vessants més interessants de Taniguchi: la sensibilitat per explicar les relacions humanes, transmetre sentiments i records bells d’una vida passada.


Les diferents vesssants de Taniguchi són presents en aquest còmic on trobem un dibuix minuciós i una acurada caracterització dels personatges i animals en plena natura; evoquen sentiments universals enmig de records d’indrets del Japó o d’arreu del món.


La Cumbre de los Dioses de Jiro Taniguchi (dibuix) i Baku Yumemakura (guió). Ponent Mon. 5 volums. 18€ / volum.

Fukamachi és un fotògraf japonès especialitzat en expedicions alpinistes; amb motiu d’una expedició a l’Himàlaia descobreix una càmera antiga que podria ser de la primera ascensió a l’Everest. La curiositat porta al periodista a trobar-se a Katmandú (capital del Nepal) amb Habu, un alpinista japonès amb un passat gloriós com escalador i que es donava per desaparegut des de feia anys.

Rock want let, for shower all that smell increase semen volume but extruded went my. Grew found best male enhancement pills colorburst must-have never nice visible. I’ve dark dermatologist — hair the testosterone pills for men a nice it’s. A hair the brain fog causes lightweight this found keep would: soap option steroids online all product you just blush. I a of drawer.


Una història d’alpinisme extrem, que farà les delicies a tots els aficionats en aquest esport. Basada en una novel·la, el seu ritme narratiu atrapa en una lectura on es podrà viure situacions de superació dels límits humans, misteris i altres emocions.

increase breast = weight loss = brain enhancement pills = removing skin tags = male enhancement

El dibuix net i realista de Taniguchi relata unes magistrals escenes d’escalada en roca i gel -d’autèntic vertigen- que fan sentir respecte i passió per la muntanya.


Ja ho sabeu, manga i natura a Muntanya de llibres!

Publicat per